Titlurile zilei

Țeapă uriașă la una dintre cele mai cunoscute grădinițe private din Iași! Patroana a plecat cu banii: „Făcea ea de mâncare și le dădea și lor” – GALERIE FOTO

Publicat: 28 feb. 2023
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Țeapă uriașă la una dintre cele mai cunoscute grădinițe private din Iași Patroana a plecat cu banii Făcea ea de mâncare și le dădea și lor - GALERIE FOTO
Patroana unei grădinițe fantomă din Păcurari, acuzată de înșelătorie

Patroana grădiniței private „Lumea Copiilor” din Păcurari, Doina Aftanase, este acuzată că a țepuit, timp de trei ani, mai mulți părinți, instituția sa funcționând fără vreo autorizație. Totul a ieșit la iveală după ce, în urmă cu patru zile, părinții celor 15 copii înscriși au fost nevoiți să-și ia micuții acasă, întrucât au fost anunțați de conducere că unitatea se închide definitiv, în mod inexplicabil. Deși aceștia au apucat să plătească taxa integrală pe luna februarie, copilașii au mers doar 10 zile la grădiniță, banii nu au fost înapoiați, iar responsabila este de negăsit

Mai mulți părinți cu copii înscriși la grădinița privată „Lumea Copiilor” din Păcurari au rămas cu ochii în soare după ce patroana, Doina Aftanase, i-a anunțat vineri, 24 februarie 2023, că nu-și mai pot aduce micuții la grădiniță. Fără a da vreo explicație, femeia, care a mai închis instituția pentru o săptămână, a rupt orice legătură cu tutorii celor înscriși, deși le luaseră toată taxa pe luna februarie.

Puși în fața faptului împlinit, acum, o parte dintre părinți au dezvăluit reporterilor BZI întreaga poveste, o serie de nereguli fiind făcute publice. Se pare că mesele copiilor erau preparate de însăși Doina Aftanase și familia sa care locuia cu un etaj mai sus de spațiul pe care îl prezenta drept grădiniță.

„Eu am un băiețel de patru ani și l-am dus acolo după o recomandare. La început era o femeie foarte amabilă, vorbea frumos, oferea respect… Până a început să streseze părinții să achite taxa de 1.350 de lei înaintea datei stabilite, aducând ca explicații că are multe rate și facturi de plătit. Luna aceasta ne-a înșelat pe toți. Ne-a cerut banii până pe data de 8 februarie, am dus copiii până pe data de 16 februarie, deoarece pe 17 ne-a trimis mesaj că închide o săptămână grădinița din motive igienice.

După asta, pe data de 24 februarie, ne-a trimis mesaj și că din cauza costurilor prea mari închide grădinița de tot, fără nicio altă explicație. Mi-am cerut diferența de bani înapoi, este vorba de 500 de lei, dar mi s-a spus că nu se mai poate. M-am interesat mai bine la persoanele din împrejurul grădiniței, iar dumneaei a plănuit totul. Și-a cărat toate lucrurile de acolo, a eliberat tot spațiul în liniște, dându-ne vacanța respectivă,  de o săptămână, ne-a luat banii și a plecat.

Acum, nici măcar o explicație nu dă și nici măcar nu răspunde la telefon. Este o persoană mincinoasă, neasumată și nu îi pasă de alte persoane. Vreau să merg la poliție, însă nu am facturi, nimic”, a declarat Ioana, unul dintre părinți.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași au confirmat faptul că în rețeaua școlară din județ nu este înregistrată „Lumea Copiilor”.

„În rețeaua școlară nu avem înscrisă Grădinița «Lumea Copiilor». Ar putea fi un centru educațional, nu o grădiniță”, a declarat Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al ISJ.

Patroana unei grădinițe fantomă din Păcurari, acuzată de înșelătorie

„Lumea Copiilor” s-a dovedit a fi un fiasco pentru mai mulți părinți ieșeni. Până vineri, 24 februarie 2023, când patroana Doina Aftanase i-a anunțat pe părinți că închide grădinița, instituția cu acest nume a găzduit sute de copii.

„De mai bine de trei ani avea grădinița, din ce știu… Deci spațiul ăla era o vilă închiriată, jos avea grădiniță și sus stătea ea cu familia, ulterior am aflat că era neserioasă și acolo, avea datorii peste tot… Suntem vreo 6 părinți care am rămas cu bani de luat și cu copiii acasă…

Noi am cerut lucrurile copiilor și ce au mai făcut ei la activități, să le avem amintire, dar nu am primit un răspuns. Și singura educatoare care se ocupa de toți copiii, de toate vârstele, se află în aceeași situație, a rămas fără muncă, avea contract pe altă firmă… Educatoarea era ajutată de o fată mai mare de-a patroanei, mai stătea și ea uneori cu copiii. Noi eram mulțumiți de educatoare că făcea activități și se ocupa de ei… Cică a spus patroana anumitor părinți că a aplicat la un job, în Bruxelles.

Unor părinți le-a scris că săptămâna aceasta pleacă… Noi sperăm să rezolvam ceva, dar, dacă nu rezolvăm, măcar să nu mai înșele și alți părinți, deoarece cu siguranță va mai deschide o altă grădiniță și la fel va face”, a adăugat Ioana, unul dintre părinți.

Menționăm că reporterii BZI au încercat să discute cu Doina Aftanase, însă aceasta nu a oferit explicații, închizând telefonul.

Părinții copiilor: „Nu avea contract cu vreo firmă de catering”

Atât Ioana, cât și Raluca, mamele unor copii înscriși la Grădinița „Lumea Copiilor”, au confirmat faptul că la grădinița clandestină nu exista catering, micuții fiind hrăniți din bucătăria familiei Aftanase.

„Nu aveau contract cu vreo firmă de catering, mâncarea o făcea ea și le dădea și lor, dimineața și la prânz, pentru că îi luam la ora 16:00… Era mâncare gătită, obișnuită”, a menționat Ioana, unul dintre părinți.

Încă de la început, „Lumea Copiilor” i-ar fi dat de gândit altei mame, Raluca.

„Eu am un băiețel de 3 ani, plăteam 1.000 de lei pentru că al meu are un regim alimentar mai special și venea cu mâncare de acasă… Într-adevăr, nu aveau catering, nu era nici finalizat în interior… Am mers pe încredere, doamna spunea că sunt la început și de asta nu e gata totul, am crezut-o.

Eu ar trebui să recuperez doar 300 de lei, după calculele mele. O singură dată am primit o factură de la Aftanase, însă nici aia nu părea normală. Acum am găsit o altă grădiniță pentru copil, m-am asigurat că e cu acte, cu tot”, a declarat Raluca, un alt părinte.

Comentarii
  • Aceeasi practica a folosit-i si invatatoarea Buzenchi de la Scoala Ion Creanga din pacurari. Cu banii obtinuti de la parinti pentru orele de after school, in 3 ani a reusit sa-si cumpere casa in zona Rediu pentru care a platit 135.000€!!! Parintii au platit si Buzenchi s-a imbogatit!!!

  • Aceasta persoana este fara scrupule. De peste 20 ani face aceleasi lucruri. Cand auziti numele ei, fugiti!
    In cazul acestor parinti, nu ramane decat sa sesizeze organele de cercetare.

  • E un centru educational si nu trebuie hartii de la ISJ sau alte institutii inutile.
    Si daca le dadea banii inapoi, tot gaseau motive de comentat mahalagioaicele

  • Ce fel de părinte își duce copilul într-o asemenea cocină? Ziceți mersi că nu au pățit copiii ceva rău, i-ați lăsat pe mana unor persoane necunoscute într-o dărăpănătura! V-a durut in dos de copii până, dar pentru 300 de lei ați mers la ziar. Va meritați soarta!

  • Daca mâncarea nu era buna sau copiii erau neîngrijiți eu nu cred că și i-ar fi dus luna de luna. Asta sau sunt părinți de căcat. Pentru câteva sute de lei in minus și-au dus 3 ani copiii în acea cocina, au plătit fara chitanță, fara nimic, sigur știau că nu sunt autorizații sau lucrurile nu erau conforme însă acum că și-au luat o mica țeapa pe care și-au asumat-o când au plătit fara chitanță s-au dus la ziar să facă scandal. „una dintre cele mai cunoscute grădinițe private din Iași” .. și ei pun poze cu un coteț răpănos 🤣

Adauga un comentariu