Prima pagină » Coronavirus » Tedros Adhanom Ghebreyesus se declara dezamăgit de China. Care este motivul
Tedros Adhanom Ghebreyesus se declara dezamăgit de China. Care este motivul

Tedros Adhanom Ghebreyesus se declara dezamăgit de China. Care este motivul

06 ian. 2021, 11:55,
în Coronavirus

Tedros Adhanom Ghebreyesus se declara dezamăgit de China deoarece nu a permis unei echipe de specialişti pentru a analiza originea noului coronavirus. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spune că o echipă formată din 10 membrii urma să ajungă în China pentru investigaţii.

”Astăzi am aflat că oficialii chinezi nu au finalizat încă autorizaţiile necesare pentru sosirea în China a echipei. Am fost în contact cu oficiali chinezi de rang înalt şi am afirmat în mod clar că misiunea este o prioritate pentru OMS”, a spus Ghebreyesus într-un brifing de presă online.

Tedros Adhanom Ghebreyesus se declara dezamăgit de China

Misiunea urma să fie condusă de Peter Ben Embarek, principalul expert al OMS în boli care trec de la animale la oameni, care a mers într-o misiune preliminară în China în iulie anul trecut.

Doi membri ai echipei internaţionale plecaseră deja spre China. Unul dintre ei s-a întors din drum, iar altul se află în tranzit, într-o altă ţară, a declarat directorul pentru urgenţe, Mike Ryan.
Mike Ryan a mai adăugat, însă: ”Avem încredere şi sperăm că este doar o problemă birocratică şi de logistică, care poate fi rezolvată foarte rapid”.

Statele Unite s-au retras din OMS

Tedros Adhanom Ghebreyesus se declara dezamăgit de China, iar Statele Unite au luat decizia de a se retrage din OMS. America și-a exprimat scepticismul în legătură cu această investigație, un oficial din domeniul Sănătății considerând că aceasta “pare a fi incompatibilă cu mandatul OMS”.

Ilona Kickbusch, de la Centrul Mondial de Sănătate din Geneva, a comentat pentru The Guardian că geopolitică a împiedicat țările să se unească pentru a învinge pandemia de coronavirus, iar tensiunile care au urmat împiedică acum oamenii de știință să afle cum a început această. “Va fi incredibil de greu să mai poți găsi originea virusului, deoarece a trecut deja foarte mult timp”, a mai spus Kickbusch.

OMS, despre vaccinarea anti-COVID-19

Cererea de vaccinuri împotriva coronavirusului a crescut semnificativ, în condițiile în care Guvernele adoptă noi restricții și măsuri de lockdown pentru a limita răspândirea virusului, în special a noii tulpini, notează Reuters.

Chiar și așa, SAGE (n.r – Grupul Experților de Consultanță Strategică pentru Imunizare) recomandă administrarea a două doze de vaccin într-un interval de 21-28 de zile.

„SAGE a făcut o prevedere pentru ca țările aflate în circumstanțe excepționale privind aprovizionarea cu vaccin și situații epidemiologice deosebite să întârzie administrarea celei de-a doua doze pentru câteva săptămâni, pentru a maximiza numărul de persoane care beneficiază de o primă doză”, a declarat Alejandro Cravioto, președintele Grupului Strategic de Experţi Consultanţi în Imunizare (SAGE), într-un briefing de presă online.

Directorul general al SAGE, Joachim Hombach, susține că mărirea intervalului de timp dintre cele două doze de vaccin Pfizer este totuși acceptabilă pentru ţările care nu pot aplica recomandarea principală.

„JCI, autoritatea care face recomandări de acest tip din Marea Britanie, a acordat o flexibilitate de până la 12 săptămâni, ţinând cont de circumstanţele specifice cu care se confruntă ţara. Recunoaştem în totalitate că ţările pot considera că trebuie să fie mai flexibile în ceea ce priveşte administrarea celei de-a doua doze. Dar este important de reţinut că există foarte puţine … date empirice din studiile care stau la baza acestui tip de recomandare”, a precizat Joachim Hombach.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2024
12 decembrie 2024