Eveniment-Social

Tehnologii de automatizare a proceselor de afaceri, noi cursuri la FEAA din cadrul Universității „Cuza” din Iași

Publicat: 01 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tehnologii de automatizare a proceselor de afaceri noi cursuri la FEAA din cadrul Universității Cuza din Iași

La Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași încep cursuri gratuite de „Robotic Process Automation”. De precizat că „Robotic Process Automation” este o denumire-umbrelă pentru tehnologii de automatizare a proceselor de afaceri. Scopul acestora este de a plasa facultatea de la „Cuza” în avangarda acestor tehnologii, prin implementări practice, articole de cercetare și, pe termen mediu, modificări aduse ofertei academice pentru a pregăti absolvenți capabili de a-și face o carieră în acest domeniu

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, prin Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA), demarează cursuri gratuite de „Robotic Process Automation” (RPA). „Robotic Process Automation este o denumire-umbrelă pentru tehnologii de automatizare a proceselor de afaceri. Acestea se bazează pe instrumente software și/sau pe inteligența artificială. Studiile arată că în anii următori tehnologiile RPA vor fi implementate pe scară largă în organizații și că vor sta la baza unor schimbări majore legate de productivitatea muncii.

În cadrul FEAA de la „Cuza” funcționează un Centru de Excelență în Tehnologii RPA

În cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Universitatea „Cuza” din Iași activează, începând cu anul 2021, un Centru de Excelență în Tehnologii RPA. Scopul acestuia este plasarea FEAA în avangarda acestor tehnologii, prin implementări practice, articole de cercetare și, pe termen mediu, modificări aduse ofertei academice pentru a pregăti absolvenți capabili de a-și face o carieră în acest domeniu. În acest context, Centrul anunță organizarea unor cursuri de „Robotic Process Automation” dedicate studenților FEAA de anul 2 Licență, respectiv anul 1 de Master, indiferent de specializare. Este vorba de 3-4 sesiuni on-line, gratuite, care folosesc Platforma „Tailent Automation Platform”, recunoscută pentru ușurinta de utilizare chiar și de către utilizatori fără background tehnic.

La cursurile de „Robotic Process Automation”, înscrierile se fac până pe 4 aprilie 2021

La cursurile de „Robotic Process Automation”, înscrierile se fac până pe 4 aprilie 2021. Parteneri sunt: FEAA, una din cele mai mari facultăți de economie din România, cu un număr de peste 7.000 studenți și 133 de cadre didactice. De asemenea, partener este și „Tailent”, startup-ul românesc care a atras în 2020 investiții de jumătate de un milion de euro pentru dezvoltarea de roboți software și gestionarea acestora în mediul de producție.

Produsele acestuia permit atât automatizări simple, bazate pe acțiuni pre-construite, cât și automatizări complexe, prin modulul puternic de programare avansată. Implicată este și „Aliant”, companie specializată pe integrarea de tehnologii și servicii adaptate nevoilor de business cu obiective de creștere a performanței prin transformarea digitală a afacerilor. Alături de toate acestea, implicat este și Centrul de Formare Continuă și Antreprenoriat al Universității „Cuza” din Iași, care organizează cursuri și certificări IT de nivel internațional (Microsoft, ECDL), care atestă standardul cunoștințelor, abilităților și nivelul profesional al beneficiarilor.

Adauga un comentariu