Prima pagină » Business în România » Telekom România are un nou director comercial. Cine este Mircea Hațegan

Telekom România are un nou director comercial. Cine este Mircea Hațegan

17 mai 2024, 09:53,
BZI.ro, în Business în România

Mircea Hațegan a fost numit director comercial pentru Telekom România, într-o decizie recentă a companiei. În această funcție, Hațegan va raporta directorului general al companiei, Babis Mazarakis.

La sfârșitul lunii aprilie 2024, Telekom Romania Mobile a introdus o nouă ofertă, cu o gamă variată de beneficii menite să satisfacă nevoile de comunicare ale tuturor clienților. Atât clienții noi, cât și cei existenți, persoane fizice, pot primi două telefoane la semnarea unui abonament NELIMITAT 19 pe 24 de luni. Utilizatorii de cartele preplătite și familiile beneficiază, de asemenea, de oferte speciale.

Mircea Hațegan, noul director comercial la Telekom România

Cu o experiență de peste 20 de ani în telecomunicații și vânzări, și având ocupate diverse poziții de conducere anterior, Mircea Hațegan va fi responsabil de punerea în aplicare a strategiei comerciale a Telekom România, în conformitate cu obiectivele sale de afaceri.

Înainte de a se alătura Telekom Romania în 2014, ca director de vânzări Business&ICT, Mircea Hațegan a fost director național de vânzări pentru segmentul Business la Telemobil SĂ/Zapp, director comercial la TIM SA, Managing Director la Nutribon, și, din 2021, director al echipei de Vânzări Business și Managementul Partenerilor la Telekom Mobile.

El este licențiat în Chimie la Universitatea „Babeș-Bolyai” și deține un Master în Chimie Analitică și Aplicații în Procese Industriale de la aceeași instituție. A urmat numeroase cursuri de Executive Sales, Business Management, Leadership și Customer Excellence.

Compania îi mulțumește Andreei Cramer, predecesoarea lui Hațegan, pentru contribuțiile aduse dezvoltării Telekom Romania Mobile Communications și îi urează succes în proiectele viitoare.

Telekom Romania Mobile a început să își informeze abonații despre lansarea serviciului VoWiFi (Voice over WiFi) în România. Acest serviciu va fi disponibil începând cu 10 iunie 2024 și va permite efectuarea și primirea de apeluri de voce de înaltă calitate utilizând rețeaua WiFi.

VoWiFi permite efectuarea și primirea de apeluri în zone unde semnalul mobil este slab sau inexistent, dar există o conexiune WiFi cu acces la internet. Calitatea apelurilor se menține ridicată chiar și atunci când utilizatorul părăsește aria de acoperire WiFi, atâta timp cât se află într-o zonă cu acoperire 4G a operatorului telecom.

Venituri în scădere pentru Telekom România

Telekom Romania Mobile a raportat venituri totale de 66,2 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024, marcând o scădere de 4,1% comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

Veniturile din servicii mobile au fost afectate de promoțiile anterioare pentru retenția clienților și de reducerea cu 50% a taxelor de interconectare, implementată la începutul anului 2024. În schimb, alte surse de venit au crescut în acest trimestru, datorită vânzărilor sporite de telefoane.

La sfârșitul primului trimestru din 2024, Telekom Mobile avea 1,931 milioane de clienți pe bază de abonament, o creștere de 4% față de aceeași perioadă a anului trecut, continuând trendul ascendent început în 2020. Totuși, numărul total de clienți a scăzut cu 9,9%, ajungând la 3,660 milioane, din cauza diminuării bazei de utilizatori de cartele preplătite.

EBITDA ajustată după leasing a fost de 2,8 milioane de euro, în scădere cu 0,7 milioane de euro față de același trimestru al anului precedent, reflectând presiunile din piață. Odată cu venirea unui nou director comercial, Telekom România speră să crească vânzările și să aibă o nouă strategie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *