Actualitate

TELVERDE şi TELEŞCOALA pentru profesori, susţine Monica Anisie

Publicat: 01 sept. 2020

Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie a susţinut o conferinţă de presă în legătură cu începerea anului şcolar. Minstrul a vorbit despre revenirea la şcoală şi despre măsurile luate de minister odată cu începerea noului an şcolar.

Monica Anisie a anunţat lansarea unui site care va conţine informaţii despre începerea anului şcolar, şi nu numai. Ministrul a declarat faptul că Guvernul va pune la dispoziţia celor interesaţi, două numere verzi.

TELVERDE şi TELEŞCOALA pentru profesori, susţine Monica Anisie

Conform declaraţiilor făcute de ministrul Educaţiei, Guvernul a lansat două numere verzi disponibile pentru toţi cei care au întrebări despre începerea anului şcolar. Unul dintre aceste numere TELVERDE este destinat celor care au întrebări, fie că vorbim despre părinţi, profesori sau elevi. În altă ordine de idei, Monica Anisie susţine că cel de-al doilea număr TELVERDE va fi destinat autorităţilor localale care vor să acceseze fonduri europene în localităţile în care îşi desfăşoară activitatea. Ministrul a menţionat şi deschiderea unui site care va conţine detalii şi informaţii:

” În spaţiul public sunt atâtea întrebări la care se aşteaptă răspunsuri. Ştiu şi înţeleg toate aceste întrebări ale părinţilor, elevilor, uneori chiar şi ale profesorilor, am decis să deschid o linie de TELVERDE la Ministerul Educaţiei, o linie care va fi destinată pentru oferirea răspunsurilor. Pentru autorităţile publice locale care doresc să acceseze fonduri europene voi deschide o altă linie de TELVERDE. Ministerul Educaţiei ia această măsură pentru că doreşte să vină în sprijinul şcolilor, iar activitatea să fie desfăşurată în condiţii de siguranţă.” a menţionat Monica Anisie.

TELEŞCOALA pentru elevi

În continuarea declaraţiei, ministrul a explica că în aceste momente, cu sprijinul TVR, mai mulţi profesori înregistrează materiale didactice destinare elevilor. În aceste condiţii, profesorii sunt instruiţi despre ce înseamnă acest lucru. Materialele educaţionale sunt destinate elevilor aflaţi în ani terminali:

” A fost realizat proiectul TELEŞCOALA împreună cu TVR. Profesorii deja înregistrează emisiunile pentru elevii claselor terminale. Pentru că profesorii au solicitat să continuăm cu elaborarea testelor de antrenament. Am decis să continuăm şi să facem săptămânal teste de antrenament pentru elevii care susţin examenele naţionale.”

S-a redus birocraţia de la nivelul unităţilor de învăţământ

Conform noii metodologii emise de Ministerul Educaţiei, birocraţia din unităţile de învăţământ s-a redus. Monica Anisie considera că, în acest fel, profesorii vor putea petrece mai mult timp cu elevii decât până acum. Ministerul a preluat o parte din birocraţia mai sus amintita, susţine Monica Anisie. În altă ordine de idei, aceasta a explicat faptul că au fost emise şi mai multe îndrumare metodologice pentru toate etapele şcolii.

Adauga un comentariu