Sport

Temeri înainte de reluarea fotbalului în Liga I: „Ce se întâmplă dacă un jucător devine pozitiv la coronavirus?”

Publicat: 29 apr. 2020

Fostul antrenor Viorel Hizo (73 de ani) atrage atenția că, în cazul în care un fotbalist va contracta noul coronavirus, întreg planul gândit ar putea avea de suferit.

Liga 1 s-ar putea relua în Antalya, în următoarea lună, însă există destule voci care se arată îngrijorate de siguranța jucătorilor.
Fostul antrenor Viorel Hizo (73 de ani) atrage atenția că, în cazul în care un fotbalist va contracta noul coronavirus, întreg planul gândit ar putea avea de suferit.

„Am văzut că Bayern a împărtțt echipa în grupuri de câte 4 sau 5 jucători. Nu cred că au făcut antrenament de două ori pe același teren, au luat măsuri pentru că sănătatea jucătorilor e cea mai importantă.
Se vehiculează mult ideea să se termine în Antalya sezonul. Nu cred că e o idee bună. Antalya îți oferă acele spații de antrenament foarte bune, dar nu cred că acum e o soluție. E o întrebare la care nimeni nu poate sa răspundă: ce se întâmplă dacă un jucător de la orice echipă devine pozitiv cu coronavirus? Trebuie să anulezi tot campionatul”, a zis Hizo.

Problema e infrastructura!

Totodată, omul care a antrenat la Dinamo, Rapid sau FC Vaslui a oferit exemplul Olandei și a subliniat că cea mai mare problemă a României rămâne infrastructura. Un minus care acum, în criză, se vede și mai mult.

„Am văzut deja că Olanda a stabilit cine merge în Champions League și Europa League. E o problemă care nu s-a întâmplat niciodată în România. E foarte greu de gestionat în acest moment. E incredibil de greu și ca simplu spectator să nu ai nicio competiție în direct.
Arsenal are 8 terenuri de antrenament, noi nu avem 8 echipe cu baze proprii de antrenament. Aici e problema, infrastructura. Noroc că în ultimul timp s-au mai construit câteva stadioane. Cred că e singura soluție, aceea ca înainte de fiecare joc să testezi toți jucătorii”, a mai spus Viorel Hizo.

Adauga un comentariu