Stiri si curiozitati

Temperatură incubator ouă de găină. La ce să fii atentă pentru a păstra embrionul viu

Publicat: 26 apr. 2022
mai multi pui proaspat iesiti din ou
Dezvoltarea corectă a embrionului se realizează prin încălzirea corectă a ouălor de pui din toate părțile

Temperatura în incubator de ouă de găină, precum umiditatea și alți parametri, trebuie respectați foarte atent. În caz contrar, această greșeală poate provoca eclozare scăzută a puilor și moartea acestora. Pentru a te bucura de cei mai drăgălași puișori trebuie să respecți mai multe reguli.

Întâi de toate trebuie să alegi modelul incubatorului și după să verifici funcționarea acestuia. Nu trebuie să te grăbești să depui ouă de pui în el, care, conform regulilor de incubație, au fost anterior într-o cameră în care temperatura aerului nu depășea 12 grade pentru o anumită perioadă. Mai întâi trebuie să muți ouăle care sunt planificate să fie plasate în incubatorul din camera în care se află. De asemenea, este necesar să se țină cont de regimul de temperatură din camera în care va fi amplasat incubatorul. Iar pentru asta trebuie să știi câte grade ar trebui să fie în el.

mai multe oua intr-un incubator
Mai întâi trebuie să muți ouăle care sunt planificate să fie plasate în incubatorul din camera în care se află

Temperatură incubator ouă de găină. Ce indicatori trebuie să respecți

Într-un incubator pentru clocirea ouălor de găină, temperatura aerului din camera în care se află ar trebui să fie în medie de 19 grade. Dacă ignori această cerință, atunci temperatura necesară în camera de incubare va fi atinsă mult mai mult.

Mulți crescători de păsări începători se întreabă în mod repetat cât durează incubația ouălor de pui. În medie, această perioadă este de 22 de zile, cu condiția ca ouăle să fie depuse corect. Poziția lor este considerată corectă, atunci când capătul ascuțit este îndreptat în jos. Timpul optim în care se recomandă marcarea este intervalul de timp de la 16 la 22 de ore.

mai multe oua numarate intr-un incubator
Într-un incubator pentru clocirea ouălor de găină, temperatura aerului din camera în care se află ar trebui să fie în medie de 19 grade

O atenție deosebită este acordată temperaturii și umidității din incubator. Determinând câte grade ar trebui să fie în cameră, incubația va fi cea mai productivă. În primele 3 zile ale perioadei de incubație, trebuie respectat un regim de 38,3 grade. În ceea ce privește umiditatea, dezvoltarea corespunzătoare a embrionului se va realiza la un nivel de 60%.

Apoi temperatura scade treptat. De exemplu, din ziua 4, o poți reduce la 37,7 grade. Același lucru este valabil și pentru umiditate. Din ziua 4, ar trebui să fie în medie 53%. În a 11-a zi de incubație, temperatura este de 37,1 grade, iar umiditatea este de 47%.

De ce factori depinde dezvoltarea embrionului

Dezvoltarea corectă a embrionului se realizează prin încălzirea corectă a ouălor de pui din toate părțile. Acest lucru se obține prin întoarcerea lor. Această acțiune trebuie făcută la fiecare 2 ore. După 19 zile de incubație, sau mai degrabă în dimineața zilei 20, va fi necesar să se transfere viitorii pui la cloșcă.

După ce ouăle au fost așezate într-o tavă specială pentru incubație, aceasta trebuie menținută la temperatura corespunzătoare. Câte grade ar trebui să fie în timpul retragerii găinilor în incubator? Mulți experți consideră că este suficient să menținem un regim de 37,3 grade în cameră și aproximativ 63% umiditate.

mai multe oua intr-un incubator
Mai întâi trebuie să muți ouăle care sunt planificate să fie plasate în incubatorul din camera în care se află

Nu numai temperatura și umiditatea din incubator contribuie la o incubație fructuoasă. Nu uita de ventilația în cameră, care este realizată de ventilatoare. Cu cât sfârșitul incubației este mai aproape, cu atât embrionul are mai multă nevoie de el. În caz contrar, se poate sufoca. Această regulă se aplică și în cazul ouălor de prepeliță.

Este important să știi nu doar temperatura pentru incubator ouă de găină, ci și ce temperatură ar trebui să fie pe suprafața ouălor de găină. Temperatura optimă a cochiliei este considerată a fi de aproximativ 37,7 grade înainte de debutul a 11 zile. Începând din ziua 12, poate crește până la 38,8 grade. Depășirea acestor indicatori cu mai mult de 0,3 grade în sus sau în jos poate duce la moartea embrionului.

pui care iese dintr-un ou
O atenție deosebită este acordată temperaturii și umidității din incubatorAdauga un comentariu