National

Teodor Meleșcanu, decizie neașteptată! Nu mai candidează pentru un nou mandat de senator

Publicat: 08 nov. 2020
Teodor Meleșcanu vorbește
„Las locul tinerilor, să-și dovedească devotamentul pentru România prin munca lor in Parlament.”

Duminică, 8 noiembrie, Teodor Meleșcanu a anunțat, prin intermediul unei pagini de socializare, că a luat decizia de a nu mai candida  pentru un nou mandat de senator, după 4 mandate. În vârstă de 79 de ani, el a ocupat mai multe funcții importante: ministru de Interne, ministru al Apărării, șef SIE, dar și președinte al Senatului. Meleșcanu a afirmat, că de-a lungul carierei sale, a avut un singur obiectiv, binele poporului său. Acesta subliniază că încă este în putere, doar că vrea să ofere o șansă de afirmare și tinerilor.

Despre planurile de viitor, el spune că se va ocupa în continuare de activitatea de la catedră, fiind profesor la SNSPA și Facultatea Hyperion. În legătură cu parcursul său politic, acesta a trecut pe la 6 partide: PDSR, APR, PNL, ALDE, Forța Națională, PPU. Mai mult, el a fost ministru în Guvernele Văcăroiu, Tăriceanu și Ponta.

„12 ani, 4380 zile, 350040 ore, 62208000 clipe, atât am petrecut ca reprezentant al poporului în Parlamentul României.

Dacă doar zece procente din acest timp (și vă asigur că au fost mult mai multe), au fost remarcabile, mă pot simți cel mai realizat si binecuvântat om; și chiar asa mă simt.

Am participat la elaborarea, amendarea și votarea a sute de legi, care astăzi sunt coloana juridică a democrației românești.”, a scris Teodor Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu spune că s-a considerat doar un diplomat de carieră în slujba României și nicidecum un politician.

Niciodată nu m-am considerat un politician, ci un diplomat de carieră în slujba României și a românilor.

Țara, poporul meu, mi-au oferit mult și sunt mândru că am putut să dau înapoi o parte.

În orice funcție am fost, la orice dezbatere am participat, am avut un singur obiectiv: binele poporului meu. Niciodată nu am fost în slujba politicienilor momentului.

Teodor Meleșcanu: „Las locul tinerilor, să-și dovedească devotamentul pentru România prin munca lor in Parlament”

Meleșcanu vrea să lase locul tinerilor dornici de afirmare, cu toate că puterile încă îl țin.

Deși puterile mă țin mulțumită Lui Dumnezeu și văd că în democrații consolidate, la vârsta mea poți ajunge președinte de țară, am hotărât să nu mai candidez pentru un nou mandat de parlamentar. Las locul tinerilor, să-și dovedească devotamentul pentru România prin munca lor in Parlament. Sunt convins că vor face o treabă bună.

Eu îmi voi continua activitatea didactică, academică și voi rămâne, atata vreme cât trăiesc, un diplomat în slujba României”, a scris Teodor Meleșcanu pe Facebook.

Adauga un comentariu