Titlurile zilei

Țeparul Iașului, urmărit de afaceriști! A fugit fără să mai plătească. Recuperatorii i-au găsit casa din centrul orașului

Publicat: 25 ian. 2020

Valentin Teleman, celebru pentru țepele imobiliare trase în ultimii ani, este urmărit și de proprietarii de spații. Escrocul nu a plătit chiria pe mai multe luni, iar acum este căutat de executorii judecătorești. Are de plătit 14.000 lei. Însă, pe numele lui sunt zeci de reclamații. „Știu despre ce este vorba. A închiriat un spațiu de la noi și nu a mai plătit pe câteva luni. Nici măcar nu l-am mai căutat. Am apelat la executorul judecătoresc. Povestea asta este de anul trecut”, a precizat Cătălin Nicolae Pânzariu, administrator Nedstrak SRL. Executorii scot la vânzare casa lui Teleman situată pe strada Adunați nr.1. Prețul de pornire a licitației este de 120.000 euro. Și băncile vor să recupereze datoria. Teleman nu a achitat un credit de 700.000 lei

Se strânge lațul pentru Valentin Teleman, cel care a escrocat zeci de proprietari de apartamente. În ultima perioadă a fost urmărit de creditori, care au apelat la executorii judecătorești pentru a-și recupera banii. În plasa lui Teleman au picat afaceriștii de la Nedstark SRL, societate care are ca obiect de activitate închirierea și subînchirierea spațiilor. Escrocul a închiriat de la societatea menționată un spațiu pentru a desfășura activități de birou. Însă, a refuzat să plătească chiria, prejudiciul fiind de 14.000 lei. Reprezentanții Nedstrak SRL au și uitat de existența lui Valentin Teleman.

„Nu-mi aduc aminte. Ba da. Știu despre ce este vorba. A închiriat un spațiu de la noi și nu a mai plătit pe câteva luni. Nici măcar nu l-am mai căutat. Am apelat la executorul judecătoresc. Povestea asta este de anul trecut”, a precizat Cătălin Nicolae Pânzariu, administrator Nedstrak SRL.

I-au găsit casa

Creditorii speră să-și recupereze banii din vânzarea unei proprietăți ce-i aparține lui Teleman, dar prin intermediul societății Smart Rez Investment SRL, inactivă de la finalul anului 2017. Executorii judecătorești organizează licitația pentru valorificarea bunurilor pe data de 11 februarie, ora 13:00. Acestea constau într-un teren de 176 metri pătrați pe care se află o construcție cu o suprafață utilă de 71,31 metri pătrați. Imobilul se află pe strada Adunați, nr.1, la mai puțin de un minut de Complexul Palas. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 548.500 lei, aproape 120.000 euro.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare”, se arată în anunțul executorul judecătoresc Ciprian Sîrbu.

Din această licitație speră și Alphabank să recupereze datoriile care au ajuns la 700.000 lei, conform unui credit ipotecar. Și Primăria Iași are de recuperat suma de 13.150 lei din taxe. În Smart Rez Investment SRL mai apăreau ca asociați Alexandru Bodrug și Maria Costache.

Afacerea cu apartamente

Teleman s-a lansat cu o afacere care i-a adus venituri consistente. Închiria apartamente de la diverși proprietari, după care le subînchiria în regim hotelier. Prețul era și de 200 lei pe zi. Toate astea se petreceau fără știrea proprietarilor. La un moment dat, o femeie l-a reclamat pentru că nu a mai primit chiria pe câteva luni, prejudiciul fiind de 17.000 lei. La momentul respectiv, păgubita bănuia că Teleman folosea apartamentul pentru rețelele de prostituție. În aproape un an, ușile au fost sparte, canapele au fost rupte și arse cu țigara, iar hota a fost smulsă din perete și transformată în scrumieră. Teleman își atrăgea clienții și prin intermediul site-ului rezapartments.ro.

Un partener de afaceri supărat a spart site-ul și a postat mesajul: „Valentin – Mare «patron», MARE «om de afaceri» = 0. SFAT! nu vă încurcați cu acest personaj! Nu împrumutați bani că nu-i mai vedeți înapoi!”, este mesajul de pe site-ul amintit.

Acum , pagina este desființată. Teleman nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. Ultimele informații indicau faptul că escrocul și-a mutat afacerile la București.loading...

Comentarii
 • !!! Cu asta se ocupa in 2018!!!
  Salut Paul, ce faci? sper ca ti-e bine!
  Voiam sa îți spun ca m-am hotărât sa vând o parte din acțiunile din firma pentru a aduce o infuzie de capital și dacă te interesează sau știi pe cineva care ar vrea sa investească in domeniul meu te rog sa ma anunți. Scot maxim 10-20 % la vânzare, iar 1% din acțiuni reprezintă o infuzie de 10 mii de euro. Alte date importante ar fi ca anul trecut cifra de afaceri a fost undeva la 500 de mii de euro, iar profitul undeva la 170 mii, iar anul asta in primele 5 luni am ajuns deja la încasări de peste 350 mii de euro, pana la finalul anului ma apropii de încasări de aproape un milion de euro, iar rata de profitabilitate e undeva la 30% din încasări.
  Fac lucrul asta pentru ca am câteva proiecte foarte profitabile și pot sa cresc afacerea foarte mult, in maxim 2-3 luni pot duce la încasări de aproape 150 mii de euro pe luna, toate investițiile astea sunt in derulare doar ca nu e ușor singur sa te zbați, astfel încât accept o asociere in vederea dezvoltării.
  Scuze ca ți-am dat mesaj dar știu ca timpul este foarte prețios pentru toți și nu îmi place sa pierd timpul nimănui.
  Te rog dacă te interesează sau ai persoane care vor sa investească aștept oferte. Mersi mult!

Adauga un comentariu