Actualitate

Tepe pe banda rulanta, cu tone de ciocolata si dulciuri: Firma de distributie a intrat in vizorul autoritatilor fiscale

Publicat: 27 feb. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tepe pe banda rulanta cu tone de ciocolata si dulciuri Firma de distributie a intrat in vizorul autoritatilor fiscale
1

@ O firma care se ocupa cu distributia produselor alimentare si nealimentare a tras tepe pe banda rulanta in Iasi @ Firma, care nu a figurat cu angajati in perioada activa, a comercializat in conditii suspecte ciocolata si produse zaharoase catre numeroase companii @ Autoritatile fiscale au inceput dupa cativa ani sa faca demersurile pentru recuperarea banilor, insa a fost prea tarziu deoarece societatea nu mai avea bani in conturi

O firma de distributie care a distribuit o gama variata de produse zaharoase si ciocolata firmelor din Iasi, dar si oraselor din zona Moldovei, este acuzata ca a cauzat prejudicii insemnate atat bugetului statului roman, cat si partenerilor de afaceri.

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi s-a indreptat impotriva societatii SC Lion Distribution Group SRL, care se ocupa de distributia produselor alimentare si nealimentare.

Prezentata de catre conducere drept o "firma de distributie in plina dezvoltare, cu suprafata de acoperire in judetul Iasi, Botosani, Neamt, Vaslui si Suceava", Lion Distribution Group SRL a achizitionat produse fara sa achite pretul aferent si taxele catre stat vreme de mai multi ani, motiv pentru care a intrat in vizorul ANAF.

Astfel, DGRFP Iasi a solicitat trecerea in insolventa a firmei pentru recuperarea prejudiciului. Firma este administrata de un anume Cristian Postolache si timp indelungat nu a oferit date despre activitatea financiar-contabila catre autoritati. Aceasta inregistreaza datorii totale de aproape 1,8 milioane de lei, iar o parte din aceasta suma reprezinta restantele catre bugetul statului. Practic, restantele adunate vreme de doar cateva luni catre bugetul statului se inmultesc de la o zi la alta.

Citeste si: Se reiau vanzarile de active ale fostei Fabrici de Produse Lactate Iasi

"Admite actiunea formulata de reclamanta Lion Distribution Group SRL, prin lichidator CII Raicu Ilie în contradictoriu cu pârâta Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Iasi. Anuleaza în parte deciziile de impunere …, în sensul majorarii sumelor reprezentând diferente în minus, stabilind astfel ca obligatia de plata ramasa în sarcina reclamantei Lion Distribution Group SRL sa fie de 31.097 lei ( dintre care 31.097 lei debit, 358 lei dobânda si 123 lei penalitati de întârziere /nedeclarare ), conform fisei sintetice si diminuarii obligatiilor de plata cu privire la care a operat prescriptia extinctiva", se arata in raportul financiar contabil realizat in cazul Lion Distribution Group.

Citeste si: Bomba anului! Sefii unei celebre companii din Iasi, trimisi in judecata pentru gestiunea frauduloasa: Prejudiciul este de 5 milioane de euro

Banii nu pot fi recuperati din patrimoniul firmei

Asociati ai societatii sunt Cristian Postolache, cu o participatie de 90 la uta la capitalul social, acesta fiind si administratorul statutar, iar Irinel Oana Zavate are o participatie de 10 procente la capitalul social. In urma notificarii adresate administratorului, acesta a transmis lichidatorului un bilant cu rezultate doar pentru anii 2004-2005. "Din verificarea efectuata de Ministerul Finantelor Publice a rezultat ca societatea debitoare a devenit inactiva fiscal cu data de 14.06.2012. In ceea ce priveste situatia patrimoniala a societatii debitoare, …se precizeaza ca societatea debitoare nu figureaza in evidenta fiscala a institutiei, nu are bunuri mobile sau imobile si nici obligatii de plata la bugetul local", se mai arata in raportul realizat la Lion Distribution Group.

Citeste si: Fabrica Lactis Iasi, scoasa la vanzare dupa ce fostii directori au fost acuzati de gestiune frauduloasa

Cu toate acestea, administratorii societatii nu au fost trasi la raspundere pentru cele intamplate, instanta hotarand sa mai analizeze acest caz. "Din analiza datelor prezentate si in conformitate cu prevederile din Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, consideram ca pentru acest moment administratorului statutar al societatii debitoare nu i se pot imputa fapte din care sa reiasa folosirea bunurilor sau creditelor persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte persoane, acte de comert facute in interes personal sub acoperirea persoanei juridice, nu au tinut o contabilitate fictiva sau neconforma cu legea", se mai arata in pronuntarea magistratilor.

Adauga un comentariu