BZI LIVE

LIVE VIDEO – Terapia de vârf care reduce durerea cronică și scapă pacienții de medicamente! Dr. Ion Strelțov, medic primar neurochirurg, discută la BZI LIVE despre neurostimularea medulară – FOTO

Publicat: 25 feb. 2021

Vineri, 26 februarie 2021, de la ora 14:00, are loc o nouă ediție cu temă medicală. Invitat în cadrul emisiunii BZI LIVE este dr. Ion Strelțov, medic primar neurochirurg la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, care va discuta despre o tehnologie de vârf în tratarea durerii cronice neuropate. Acest tip de durere, denumită și „boala invizibilă”, afectează zeci de milioane de oameni la nivel global, fiind considerată multă vreme o problemă de ordin psihologic și trecută cu vederea.

Durerea cronică neuropată este greu de tratat, doar 50% dintre pacienti înregistrând o ameliorare parțială și de scurtă durată a durerii în urma tratamentului medicamentos. Medicul primar neurochirurg va explica în ce constă neurostimularea medulară și cum are loc diminuarea intensității durerii, scăderea treptată a dozelor de medicamente și îmbunătățirea calității vieții. Multe alte aspecte privind acest subiect vor fi dezvoltate în emisiunea moderată de Roxana Caraiman.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes adunând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu