Prima pagină » Titlurile zilei » Terenul unui dezvoltator imobiliar din Iași este scos la vânzare de executori din cauza datoriilor la energie! Pe amplasament voia să ridice blocuri cu 4 etaje: „Numai pe PUZ am dat 30.000 de euro” – FOTO

Terenul unui dezvoltator imobiliar din Iași este scos la vânzare de executori din cauza datoriilor la energie! Pe amplasament voia să ridice blocuri cu 4 etaje: „Numai pe PUZ am dat 30.000 de euro” – FOTO

28 iul. 2023, 02:00, 33 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Dezvoltatorul Ioan Dura este executat pentru o factură neplătită. Executorii judecătorești au scos la licitație tocmai terenul pe care voia să construiască un cartier de blocuri. Evaluatorii au stabilit că acesta costă 100.000 de euro. Afaceristul spune că poate fi vândut cu cel puțin 300.000 de euro

Situație încurcată pentru afaceristul Ioan Dura, inițiatorul mai multor proiecte imobiliare. Recent, pe teritoriul comunei Ciurea, județul Iași, a propus un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea mai multor blocuri de locuințe colective pe o suprafață de 16.379 de metri pătrați, achiziționată în 2017.

Însă din cauza unor debite acumulate, privind consumul de energie electrică, afaceristul s-a trezit cu executorii judecătorești pe cap. La cererea creditoarei E.ON Energie România SA, aceștia organizează o licitație pentru vânzarea terenului din Ciurea. Procedura este programată pe data de 22.08.2023.

„Toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului sunt somați să anunțe executorul judecătoresc înainte de data stabilită pentru vânzarea imobilului. Debitorul nu poate licita nici personal, nici prin persoane interpuse. Creditorii urmăritori sau intervenienți nu pot să adjudece bunurile oferite spre vânzare la o valoare mai mică de 75 la sută din prețul pornire a primei licitații”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Mihai Florea.

Terenul din Ciurea este scos la vânzare pentru o datorie de nici 3.000 de euro

Terenul este identificat pe strada Olarilor, satul Hlincea. Evaluatorii au stabilit că spațiul aflat în extravilanul comunei valorează 495.780 de lei, aproape 100.000 de euro. Imobilul este scos la vânzare pentru o datorie de 14.646 de lei, aproape 3.000 de euro. Contactat telefonic, Ioan Dura a susținut că nu știa de datoria invocată de compania E.ON.

„Nu știu nimic despre asta, vă rog să mă credeți. Nici măcar nu mai stau la adresa din anunț. Nu există așa ceva. Cum să-mi vândă terenul fără știrea mea. Mă judec cu ei. O trimit pe nevastă-mea la executor. Cum așa, pentru 3.000 de euro? Numai pe PUZ am dat 30.000 de euro. Am avut o ofertă de 300.000 de euro pentru teren, cum să fie atât? Toată lumea știe că nu mai am adresa din anunț (comuna Rediu – n.r.). Eu am domiciliul în Spania și Cipru”, a precizat Ioan Dura, care avea de gând să construiască blocuri cu 300 de apartamente.

Însă avea nevoie de avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI). Membrii acesteia nu au avizat proiectul și l-au trimis la forurile superioare din București. La un moment dat, Ioan Dura a fost amendat din cauză că a construit ilegal în cartierul Alexandru cel Bun, municipiul Iași.

Executat din cauza datoriilor de la blocurile din Hlincea

Ulterior, Ioan Dura a precizat că datoria invocată de E.ON a fost generată la blocurile din zona Hlincea, construite de afacerist pe strada Ștefan Cortez. În urmă cu un an, dezvoltatorul s-a certat cu proprietarii din cele 3 blocuri și din cauza facturilor eliberate de ApaVital.

„Am aflat că acea datorie este de la blocurile din Hlincea pe care le-am construit. Eu mă judec cu asociația de proprietari pentru datoria respectivă. Ei nu recunosc debitul respectiv. E.ON s-a îndreptat împotriva mea. Voi plăti eu datoria și mă voi judeca cu ei”, a mai spus Ioan Dura, după ce s-a interesat de unde provine datoria.

Comentarii
  • ..un țepar notoriu…dacă și asta este dezvoltator eu sunt Elon Musk…o sageata a unor interlopi…fără scoala, fără pic de educație, un taranete obosit și transpirat…

  • Proxenet, a făcut numai nenorociri!

  • 🐷 Pintea & 🐷 Borilă, suntem frați, avem aceeași mamă dar 8 tați diferiți 🤭

    „Pe amplasament voia să ridice blocuri cu 4 etaje”…doar 4 etaje?

    In municipiul Iasi, avem nevoie de cladiri înalte de minim 27 etaje( in Timisoara si Cluj, deja exista blocuri de locuințe, p + 27 e)

    Daca ei au putut si noi putem construi. Ce e așa greu?

    Stimați constructori/dezvoltatori ieșeni, puneți mana pe lopată și fiți primii din Romania care depașește bariera de 27 etaje, faceți bloc cu 30 de etaje.
    Haideți să aratăm țarii, că la Iași sunt oameni capabili să construiască și cladiri înalte, nu doar colibe gen Demisol + Parter + Etajul1 sau P + 4.
    Puneți orașul Iași pe harta constructiilor inalte,… alături de Bucuresti, Cluj și Timisoara( la ei deja s-au construit blocuri de 27 etaje).

  • Un tigan oligofren, o latura infecta. A construit in Rediu si mai toata ziua este in biroul lui Grosu. Are un porsche alb, un cazan WXK…. Cîcat cu ochi!!!

  • daca si asta e afacerist… voi ati vazut ce gata de tziganoi b.o.r.a.t. are?? un nimeni jegos si cu tupeu!

  • Dacă și recidivistul ăsta borât se crede mare dezvoltator, atunci s-a dus naibii România.

  • Ilie, inginer constructii

    @pentru cel ce viseaza blocuri inalte in Iași

    In municipiul Iași Nu se pot construi blocuri inalte de peste 6 etaje.
    1.
    Pentru un bloc de 9 etaje, investitorul cheltuie 5 milioane euro. Pentru un bloc de 27 etaje sau 30 etaje, costul unui bloc ajunge si la 300 milioane de euro (avize,spagi date in stanga si in dreapta, arhitecti din afara, iar spagi, avize,etc)
    2.
    Cine le proiectează? In Iasi, nu avem la ora actuala 1 singur arhitect cu experienta vasta in construirea blocurilor inalte de 20+, deși suntem oras universitar.
    3.
    Nu avem muncitori. Muncitorii care lucreaza pe un bloc de 4 etaje, ametesc daca îi urci la etajul 27. Trebuie aduși din Cluj sau Timisoara, aia nu lucră decât pe 4000 euro in sus.
    4.
    Nu avem utilaje. Pentru etajul 27 trebuie macarale imense, nu avem asa ceva in Iași. Trebuiesc inchiriate, alti bani irositi
    5.
    Costul pe metru patrat, la un bloc de 27 etaje ajunge la 6000 euro. Nu avem in Iasi cine sa dea atatia bani pe un apartament.
    Calculeaza 6000 euro MP x 100 MP =600.000 €uro un apartament de 100mp.
    Concluzie de final
    NU SE POATE! NU SE POATE! NU SE POATE!

  • meritati sa faca la bani arhitectii pe puz urile lor, fraieri ce sunteti!

  • Care investitor ? Cimpazeul din poză ?

  • Ce mai e și țiganul asta borât? Sa mi sugă cucul meu mic și sfrijit!!!

  • Un proxenet notoriu care și acum are fete la produs in Anglia , și nevasta lui a fost la produs și de acolo a avut el bani de început ! In rest unde se învârte trage numai țepe, are firme fantoma prin interpuși …. face returnari ilegale de TVA etc
    Poliția doarme la iasi e corupta rău !

  • Frustrarea și răutatea e la ia acasă la uni este foarte ușor sa împroști cu noroi o pers asta e una rasismul e încă o problema a unora mergeți la munca și pe urma comentați aiurea nici nu ma Cunoaște-ți și ma faceți țigan, recidivist etc Rușine Rușine Rușine !!!

  • Alistar cel prost

    Are mutație in Spania și Cipru :))) permisul lui într-adevăr e din Cipru dar e fals și poliția nu ii face nimic ca are pile ( le-o mai da pe nevastă-sa câteodată )

  • Toți sunt băieți cu femei la pwla.mama copiilor lui e mare stradală,dar pe el îl duce creierul ca nu a rămas șmecher,interlop, smardoi din iasului asta pe care el sa nu îl fi țepuit si prostit!muschi puțin si mult creier, bravo Dura

  • Daca nu cunoasteti acest om
    Nu va dati cu parerea pt aspectul fizic si culoarea pielii este un afacerist de succes
    Eu am.cumparat un apartament de la acest domn si sunt multumit de calitate constructiei

  • 7:38 si 9:10 = acelasi sonat. posteaza cand la 0, cand la 180 de grade ca sa starneasca o polemica. e soni. inca o leaca si pleaca in expeditie cu ligheanu’ pe bahlui.

  • Nu oricine se numeste pe sine „dezvoltator imobiliar”, chiar este ceea ce crede el despre sine. Doar ca in Romania este suficienti atat.
    Nu ai scoala, nu ai studii si diploma, dar canti la nunti si in crasme fara sa stii sa citesti un portativ? Esti artist! De ce? Pentru ca asa spui tu. Sunt si medici care spun ca sunt doctori, iar lumea ii crede. Si sa da pe mana lor.
    Cam asta e Romania.

  • Atunci cand cineva merge pe drum si se impedica se numeste impedicat. Daca altu bea dar nu se imbata inseamna ca este bun. Toti acesti oameni sunt exceptii. Important e sa ne intelegem reciproc avantajos.

  • Asa publicatie care accepta asemenea comentari dezastru numai in romania ppti vedea asemenea iluztfati sa calomniezi o pers fara sa fi tfas la raspundere chiar aveam o impresie buna despre aceasta cotidian,ziar,publcatie

  • Ce plm e cu săracu ăsta ?

    Adică cum plm afacerist , de!voltatorul polii și nu are bani de curent de îl execută silit ?

  • Analfabetism

    Interesant cum toti cei care ii tin partea acestui individ sunt analfabeti 🥹

  • @anal-fabetism
    Am observat ca toti care.l critica sunt si mai analfabeti.

    Bai, asa cretini nu am mai vazut niciodata. Eu nu cred ca in Iasi sunt atatia analfabeti functionali, majoritatea si agramati, prostalai, certati cu lb romana. Daca e adevarat, profesorii sunt de vina 100%. Trebuiau sa-i lase repetenti pe acesti patrupezi hraniti cu pufuleti.

    Vai de capul nostru, ne ducem in jos ca oras, ca zonă,etc.
    Astia sunt prostanii care incă stau cu parinții/socrii la 30 ani si cred in reptilieni, tuneluri geto-dace, nave spatiale…

  • Largareta dura

    El a vrut săracul sa plătească curentul dar nu au acceptat ăștia plata in natura …

  • Stai liniștit Nuțu meu am fost la executor nea șters datoria i-am arătat stilul italian și nea mai dat el 500 euro deranjul sa vii acasă sa îți dau banii

  • Largareta dura
    iulie 28, 2023 la 7:16 pm
    Largareta
    iulie 28, 2023 la 7:20 pm

    …e acelasi cretin internat la Socola. Posteaza zilnic impotriva dezvoltatorilor din Iasi. Din cauza ca nu se mai aduc ajutoare (medicamente) de la UE, acest idiot vede infractori peste tot.

    A fost adus de familie la sfarsitul anilor 90, de atunci e internat, nimeni nu se mai intereseaza de el. Cica ar fi facut un an la ” Poli „/ „mate fizica” sau „injinerie” dar nu a mai continuat din cauza bolii…vedea reptilieni👽 la catedră.Iar la dușuri, scrie in fișa de internare, individul vedea multi șerpi la colegii lui in pantaloni🐍🐍🐍🐍

  • Anonimule sa îmi sugi pl și tu și dura care a băgat fete la produs și are copii cu ele

  • Adrian beleaua

    Ioane sa treci sa decartezi la mine ca iar îți dau Block sa circuli pe centru! Ma piș pe cosmos a tău și pe toată familia lui si a ta! Treci și fa plata!

  • @ Miss Olanda, pacient spital boli mintale

    acuma nebunul e @Miss Olanda,…wtf?
    S-o-c-o-la scrie pe el ! 🤢🤮
    Tipul e prajit rau pe chelie! Sigur are creer-panè.

  • Unde și-a făcut tatuajele?!….că vreau să îmi fac numere la căruță.

  • ” O trimit pe nevastă-mea la executor”…Ati auzit mai „iegzecutorilor” ?

  • Assurnasirpal II

    @Anonimul cu „@anal-fabetismul”…Cand critici „analfabetii” ar fi bine sa folosesti diacriticele si semnele de punctuatie conventionale „care-l” nu „care.l”. Sa zicem ca astea ar putea fi trecute cu vederea, desi , repet, atunci cand critici pe altii ca sunt agramati…ar cam trebui sa fii „perfect” . Ceea ce e intr-adevar o dovada a faptului ca nu esti departe de cei pe care ii critici e faptul ca spui ca sunt „analfabeti functionali”….!! Ceea ce te face sa fii tu analfabet functional…pentru simplul fapt ca ai folosit expresia asta !! NU uita – analfabetii functionali stiu sa scrie !! Nu sunt agramati !! Ai incurcat borcanele…

  • Si aveti voie sa publi ati numelle celor executati , indiferent cine sunt? e zice GGDPR? Dupa ce o sa va dea cateva zeci de mii amenda sa vedeti atunci

  • Pentru lache de @Assurnasirpal II Labajiu Ora 10:36 pm

    Esti la furat ! Esti prost ca o butelie de gaz metan goala. Paduchiosule!
    Aici oamenii dezbat ceva important iar tu te bagi ca o muscă proastă in balega aburindă căcată de un cal care s-a bășit in nasucul tau plin cu muci uscați de 5 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`