Actualitate

Terenuri de sport de peste două milioane de lei la cinci școli ieșene

Publicat: 28 feb. 2020

Cinci unități de învățământ din municipiul Iași vor beneficia de terenuri de sport la standarde moderne. Municipalitatea ieșeană a finalizat procedura, contractul fiind deja semnat cu o societate din Târgu Mureș

Edilul Mihai Chirica a semnat recent contractul de lucrări de amenajare a câte unui teren de sport modern la cinci instituții de învățământ din oraș. Este vorba de Școala Generală „Alecu Russo”, Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu”, Școala Gimnazială „Gh. I. Brătianu”, Liceul Economic de Turism și Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu”. Licitația legată de încredințarea lucrărilor respective a avut o prevedere bugetară de aproape 2,5 milioane lei și a atras trei oferte. După evaluarea tehnică și financiară, contractul a fost semnat cu firma Atlas Company SRL Târgu Mureș. Contractul este de 2,3 milioane de lei.

Firma menționată va avea la dispoziție șase luni de la semnarea contractului pentru a finaliza lucrările. Toate cele cinci terenuri vor avea formă dreptunghiulară, cu lungimea de 40 de metri și lățimea de 20 de metri, iar în jurul terenului urmează a fi amenajată o zonă de siguranță. Fiecare teren va fi împrejmuit cu plasă bordurată și stâlpi metalici. Gardul va avea o înălțime de șase metri în spatele porților și patru metri pe lateralele terenului. Totodată, pentru folosirea terenului în condiții de luminozitate redusă, perimetral va fi montată o instalație de iluminat cu reflectoare de tip led. Suprafața de joc a terenurilor va fi din gazon sintetic.

Noi suprafețe de joc în municipiu

În decursul anului trecut, municipalitatea ieșeană a amenajat trei noi terenuri de sport la Liceul „Dimitrie Cantemir”, Colegiul „Mihai Eminescu” și Școala „Alexandru cel Bun”. În acest an, municipalitatea ieșeană va pregăti amenajarea a câte unui teren de sport la alte nouă instituții de învățământ. Suma totală pentru cele nouă terenuri este de 4.1 milioane lei. Documentațiile tehnico-economice sunt parte a unei hotărâri votate în ședința Consiliului Local din 20 decembrie 2019.

Adauga un comentariu