Local

Terenurile de la Cazarma 568 din Iași vor fi reamenajate! Investiția este de 3 milioane de euro

Publicat: 31 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Terenurile de la Cazarma 568 din Iași vor fi reamenajate Investiția este de 3 milioane de euro
Ministerul Apărării Naționale investește în reabilitarea cazărmii 568 de pe strada Aeroportului, nr. 2

Infrastructura rutieră din incinta Cazarmei 568 din Iași va fi reabilitată. La licitația pentru execuția lucrărilor, organizată recent, au fost depuse mai multe oferte. Prețul cel  mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02543 Iași a organizat o licitație pentru realizarea lucrărilor de împrejmuiri și refacerea aleilor interioare ce aparțin de Cazarma 568, de pe strada Aeroportului nr. 2. Valoarea estimată a contractului este de 14.758.231 lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor au fost depuse oferte din partea mai multor firme de construcții. Este vorba despre Draft Construct SRL, Conest SA, asocierea Thot Technology SRL – ACG Construction & Projects SRL – Nomis 2003 SRL, asocierea Concret Drum SRL – Dual General Construct SRL, asocierea Demo-Idil Construct SRL – Leu Aquacultura SRL, asocierea Iasicon SA – Heavy Duty Construct SRL, asocierea Dev In All SRL – Morani Construct SRL – Terra Strade Total Construct SRL, asocierea Katar Conneg SRL – Transmir SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Ministerul Apărării a organizat licitații și pentru realizarea altor obiective.

Terenurile de la Cazarma 568 din Iași vor fi reamenajate și vor fi construite foișoare pentru pază

Pe lângă reamenajarea terenurilor, autoritatea contractantă a solicitat și construirea mai multor foișoare pentru activitatea de pază. Conform unei expertize tehnice, modernizarea vizează mai multe sectoare de străzi din incinta cazarmei cu o lungime totală de 1.700 metri.

„Investigațiile s-au efectuat în cursul lunii iunie 2021 și au constat din: efectuarea de sondaje pentru stabilirea modului de alcătuire a structurii rutiere, efectuarea inspecției de vizualizare asupra îmbrăcămintei rutiere pentru stabilirea stării de degradare, determinarea capacității portante a complexului rutier. În ceea ce privește starea de degradare pe străzile cu îmbrăcăminte de beton de ciment s-au înregistrat următoarele tipuri de defecte: suprafața exfoliată, faianțări, tasarea dalelor, fisuri transversale, lipsa colmatării rosturilor, fisurare cu exfoliere datorită inexistenței de dilatație, spargerea rosturilor, ruperi de colț. Drumurile expertizate fiind de clasa tehnică V vor fi prevăzute în aliniament va fi tip strașină/acoperiș cu inclinarea de 2,5 la sută”, se arată în caietul de sarcini.

A fost organizată și o licitație pentru modernizarea unui pavilion.

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru reabilitarea drumurilor din județul Iași

În altă ordine de idei, Compania Națională de Investiții a demarat licitația pentru reabilitarea altor drumuri din comuna Comarna. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat mai multe firme de construcții: Conest SA, Danlin XXL, Daroconstruct SRL, Eky-Sam SRL, asocierea concret Drum SRL – Dimex 2000 Company SRL – Lis Affair SRL, Katar Conneg SRL, asocierea Apollo Project Management SRL – Alexim Engineering SRL. Prețul cel mai mic este un criteriu de alegere a ofertei câștigătoare. Valoarea estimată a contractului este de  11.665.434 lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Autoritatea contractantă a alocat fonduri pentru modernizarea drumurilor afectate de inundații pe un traseu de 5,1 kilometri. Comuna Comarna, județul Iași, investește în drumuri doar după ce ofertele constructorilor vor fi validate în cadrul licitației.

Terenurile de la Cazarma 568 din Iași vor fi reamenajate, după ce comisia de evaluare va alege un câștigător.

Adauga un comentariu