Coronavirus

Test rapid produs în Ungaria pentru depistarea Covid-19

Publicat: 13 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Test rapid produs în Ungaria pentru depistarea Covid-19
Emilian Imbri a declarat că autoritățile trebuie să ia urgent măsuri pentru că din acest moment numărul infectărilor cu noul coronavirus s-ar putea dubla într-un timp foarte scurt

Un nou test rapid PCR dezvoltat în Ungaria poate oferi rezultate în doar două ore. Autoritățile ungare intenționează să solicite producătorilor să mărească capacitatea de producție.

Testul ar reduce semnificativ timpii de aşteptare pentru diagnosticarea persoanelor cu infecţie cu coronavirus, a declarat marţi prorectorul Universităţii Semmelweis, relatează Agerpres.

Attila Szabo a declarat că testul accelerează procedura semnalând prezenţa virusului fără a fi nevoie să extragă mai întâi ARN-ul din probă, o etapă pe care testele anterioare nu au putut-o eluda. Testele rapide sunt fiabile şi „depinde acum de producător” să mărească producţia, a mai spus Szabo.

Test rapid, în lucru la IMT București

Și o echipă de cercetători români lucrează încă din luna iunie la un test rapid pentru depistarea coronavirusului, care va fi realizat de pacienți acasă și va fi realizat pe baza salivei.

Echipa Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie (IMT) Bucureşti va lucra la teste timp de cel puţin un an de acum și este coodonată de medicul Ciprian Iliescu.

”Ne propunem standardizarea unui protocol rapid de extracţie a ARN-ului viral, acest lucru poate fi implementat în această pandemie, dar şi pe viitor, în detecţia altor patogeni”, preciza Graţiela Grădişteanu, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Cercetare al Universităţii Bucureşti, la momentul anunțului testului rapid pentru depistarea coronavirusului, dezvoltat în România.

Medicament anti-COVID 19, produs la Institutul Cantacuzino

Institutul Cantacuzino va produce un medicament împotriva COVID până la sfârșitul acestui an. Directorul Institutului, Florin Oancea, a anunțat că prețul va fi unul accesibil tuturor românilor și va fi eficient chiar și în prevenirea gripei.

„Am reușit să producem un test pilot pentru Orostim. Încercăm anul acesta, vine gripa sau chiar pentru această boală a momentului, COVID-19, să venim în întâmpinarea oamenilor. Este un imunomodulator sub formă de capsule pe care încercăm să îl scoatem până la finalul acestui an. L-am produs pe un lot pilot, iar acum vrem să îl scoatem pe producție”, a declarat Florin Oancea.

Se va produce Remdesivir în România?

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre producerea medicamentului Remdesivir în România. Ludovic Orban a declarat că depinde de posiblităţile companiilor de a introduce medicamentul în producţie. Medicamentul este unul dintre cele considerate eficiente împotriva COVID-19.

„Decizia politică există. Problema este să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricaţie şi mai ales să existe condiţiile legale îndeplinite pentru a putea produce şi vinde pe piaţă aceste medicamente. Ştiu sigur că există o companie care ar putea în termen rezonabil să introducă în fabricaţie favipiravirul. Toate acestge rezultate nu sunt 100% certe, să ştii că dau rezultate. Se încearcă diferite tratamente off label. Noi primul lor de favipiravir l-am avut ca donaţie pentru testare clinic“, a declarat Orban.

Premierul a precizat că a cerut suplimentarea stocurilor de Euthyrox, dar a făcut apel la cetăţeni să nu îşi facă stocuri personale din acest medicament.

Ungaria a început să producă Remdesivir pe plan intern

Remdesivir, medicamentul folosit în tratarea COVID-19, a început să fie produs pe plan intern în Ungaria. Vineri, 9 octombrie, ministrul ungar al inovaţiei şi tehnologiei, Jozsef Bodis, a declarat că Richter, compania farmaceutică ungară, a produs până acum  în etapa iniţială doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi.

Conform spuselor ministrului, vor fi produse doze pentru mai mult de 800 de pacienți, până la finalul lunii octombrie. Producția acestui medicament este finanțată de Guvernul de la Budapesta, care a oferit 400 de milioane de forinţi (1,1 milioane de euro).

De asemenea, Ungaria se mai ocupă și de producția antiviralului Favipiravir. Aceasta se află în curs.

Adauga un comentariu