Coronavirus

Testare masivă a cadrelor didactice în Italia pentru depistarea anticorpilor de coronavirus

Publicat: 11 sept. 2020
Teste coronavirus
Teste coronavirus

La recomandarea Ministerului Sănătăţii italian, jumătate din angajaţii în învăţământ s-au testat pentru depistarea anticorpilor de coronavirus. 2,6% din cele 500.000 de teste au rezultate pozitive, dar lipsesc datele din Regiunea Lazio. Clopoţelul nu va suna în prima zi de şcoală pentru 13.000 de profesori şi angajaţi în şcolile Italiei. Dintre cei 500.000 care au efectuat testul serologic, 2,6% au rezultat pozitiv la anticorpi, ceea ce înseamnă că au avut sau au, în curs, infecţia cu SARS-Cov2.

Testarea personalului din învăţământ a fost recomandată de Ministerul Sănătăţii înainte de începerea şcolii. La nivel regional, campaniile de sensibilizare au reuşit să convingă peste jumătate din angajaţi din rândul profesorilor şi a personalului auxiliar. Din datele naţionale comunicate de Comisarul pentru gestionarea Stării de Urgenţă, Domenico Arcuri, şi citat de televiziunea Rai1, lipsesc cele din regiunea Lazio.

Persoanele care au dezvoltat anticorpii de coronavirus au fost izolate la domiciliu în aşteptarea testului molecular care va decide dacă mai au infecţia în curs. Şcoala va începe în Italia în aceeaşi zi cu România, pe 14 septembrie 2020, după ce unităţile de învătământ au fost închise timp de mai multe luni, începând din aprilie când în peninsula Italică a izbucnit cel mai mare focar de coronavirus din Europa.

OMS, despre suspendarea testelor pentru vaccinul anti-COVID-19: ”Cred că acesta este un lucru bun”

OMS, despre suspendarea testelor pentru vaccinul anti-COVID-19: ”Cred că acesta este un lucru bun”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reacționat pozitiv după anunțul făcut de Astra Zeneca privind amânarea testelor pentru vaccinul anti-COVID-19 din motive care privesc siguranța voluntarilor. Acest lucru constituie un apel de trezire, deoarece dezvoltarea unui vaccin nu are niciodată un drum presărat doar cu reușite, ci mai întâmpină și anumite blocaje.

„Cred că acesta este un lucru bun … poate un apel de trezire sau o lecţie pentru ca toată lumea să recunoască faptul că există urcuşuri şi coborâşuri în cercetare, există urcuşuri şi coborâşuri în dezvoltarea clinică şi trebuie să fim pregătiţi pentru acestea. Sperăm că lucrurile vor putea merge mai departe, dar depinde. Depinde de multe lucruri şi trebuie să aşteptăm să vedem detaliile a ceea ce s-a întâmplat de fapt,” a declarat Soumya Swaminathan, directorul ştiinţic al OMS, scrie Mediafax.

OMS, despre suspendarea testelor pentru vaccinul anti-COVID-19: ”Cred că acesta este un lucru bun”

Swaminathan a spus că în timp ce OMS speră ca studiul clinic al vaccinului să se reia în curând, trebuie să aştepte mai multe informaţii oferite de un consiliu de monitorizare a datelor şi siguranţei, care va stabili cum să procedeze cu studiile. Aceasta a mai adăugat că nu trebuie să fim ”extrem de dezamăgiţi” de suspendarea studiului, fiindcă este normal să se mai întâmple și astfel de lucruri.

”Există un protocol pentru ceea ce trebuie făcut atunci când apare ceva. Dacă este un efect secundar uşor, sunt lucruri de făcut. Dacă este o reacţie gravă, aşa cum a fost în acest caz, a fost un efect secundar sever, prin urmare procesul a fost oprit. Şi din nou, aceasta este o procedură normală,” a precizat dr. Soumya Swaminathan.

Adauga un comentariu