Eveniment-Social

Theodor Popescu, artistul găsit spânzurat în casă, a fost înmormântat. Apropiații sunt în stare de șoc: „Sunt pur și simplu blocată” – FOTO

Publicat: 03 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Theodor Popescu artistul găsit spânzurat în casă a fost înmormântat. Apropiații sunt în stare de șoc Sunt pur și simplu blocată - FOTO
Theodor Popescu, artistul găsit spânzurat în casă, a fost înmormântat ieri

Theodor Popescu, membru al orchestrei Filarmonicii Iași, ce a fost găsit spânzurat de către un vecin, a fost înmormântat ieri, 2 mai 2024. Artistul avea 46 de ani și locuia alături de fiica sa. Apropiații sunt în stare de șoc, iar gestul rămâne un adevărat mister.

Artistul găsit spânzurat în casă a fost înmormântat

Theodor Popescu a fost șef partidă – percuție în Orchestra Operei Naționale Române din Iași în perioada 1996-2015, baterist al Opis Band, iar până joi, 30 aprilie 2024, a fost percuționist în orchestra Filarmonicii „Moldova” din Iași.

Moartea artistului este o dramă în lumea muzicală. Acesta și-a pus capăt zilelor chiar în locuința sa, din localitatea Dorobanți, acolo unde locuia împreună cu fiica sa.

„La data de 30 aprilie, polițiștii ieșeni au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat cu privire la faptul că l-a găsit decedat pe vecinul său la domiciliul din comuna Aroneanu. La fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificat un bărbat de 46 de ani. A fost emisă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă”, a transmis IPJ Iași.

Apropiații nu înțeleg gestul pe care l-a făcut bărbatul

În anul 2007, Theodor Popescu a înființat Opis Band, care inițial a fost Orchestra de Jazz a Operei Naționale din Iași. În 2010, a devenit un proiect muzical independent, care de-a lungul anilor a reunit zeci de instrumentiști ieșeni.

Apropiații și-au exprimat sentimentul de regret prin mesaje emoționante, postate pe pagina de Facebook a artistului.

„Azi a plecat într-un fel cu totul neașteptat și mult prea devreme un prieten foarte drag și un muzician foarte valoros, în multe feluri. Theodor Popescu, Teo, pentru întreaga comunitate muzicală ieșeană și nu numai, a fost percuționist în orchestra Operei Naționale Iași, a Filarmonicii «Moldova» din  Iași și un baterist capabil să acopere practic toate genurile muzicale de la swing la pop contemporan. În demersurile sale artistice și organizatorice adesea extreme, Teo nu a fost mereu un om comod. Dar ne vei lipsi Teo, la fel și zâmbetul tău larg, iar realizările tale profesionale vor dăinui”, se arată în mesajul postat de Dan Spînu în mediul online.

Apropiații artistului sunt în stare de șoc și nu înțeleg gestul făcut.

„Nu am nicio întrebare. Nu am niciun răspuns. Sunt pur și simplu blocată”, spune Mihaela Gârlea.

În urmă cu doar câteva zile ca artistul să își ia viața, a distribuit, pe pagina de Facebook, o postare în care scria: „Să distribuiți această lumină mai departe în speranța că o vor primi și cei aflați în întuneric”.

Apropiații au comentat la postarea distribuită de el, spunând că a avut multă putere să posteze așa ceva înainte să își ia viața.

Adauga un comentariu