National

Tiberiu Ciul, directorul Gospodăririi Comunale Arad, răpus de coronavirus

Publicat: 10 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tiberiu Ciul directorul Gospodăririi Comunale Arad răpus de coronavirus
Tiberiu Ciul, directorul Gospodăririi Comunale Arad, a murit în spitalul COVID în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Tiberiu Ciul, directorul Gospodăririi Comunale Arad, a murit în spitalul COVID în noaptea de sâmbătă spre duminică. Directorul avea doar 40 de ani.

La doar 40 de ani, Tiberiu Ciul se pare că a dezvoltat o formă galopantă a virusului SARS-COV-2 și în doar două săptămâni boala l-a învins, scrie Aradon.ro

O luptă cu o boală perfidă și un virus mult prea puternic, o luptă pe care Tiberiu Ciul nu a reușit, din păcate, să o câștige. Directoriul Gospodăririi Comunale Arad a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, 9 spre 10 ianuarie, în spitalul COVID Arad.

Directorul răpus de COVID nu avea comorbidități

La doar 40 de ani, fără a avea alte comorbidități știute, Tiberiu Ciul a ajuns în urmă cu aproximativ 2 săptămâni internat la spitalul din Grădiște fiind infectat cu noul coronavirus. Din câte se pare plămânii lui au fost extrem de afectați în proporție de 85% și medicii nu i-au mai putut salva viața.

Tiberiu Ciul era director al Gospodăririi Comunale Arad, iar în trecut a fost director general Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad – 2015-2016, dar membru în Consiliul de Administrație a Companiei de Transport Public Arad – 2010-2012. Ciul era economist de profesie, absolvind Facultatea de Științe Economice din cadrul UAV în 2003 și având un masterat în administrarea financiar – contabilă a întreprinderii.

Dumnezeu să îl odihnească!

Noua tulpină a coronavirusului, nedectabilă la testare în România – SURSE

Furnizorii de servicii medicale și laboratoarele au fost alertate de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, deoarece noua mutație a virusului SARS-CoV-2, detectată în Marea Britanie și numită B.1.1.7, nu ar fi detectabilă la testare, ducând astfel la rezultate negative ale testului COVID-19.

Vineri după-amiază, 8 ianuarie, FDA a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că variantele genetice ale coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv cea descoperită în Marea Britanie, pot afecta acurateţea unor teste Covid-19 şi pot conduce la rezultate fals negative ale acestora, notează CNN.

În urma unei analize la trei teste COVID-19, autorizate în Statele Unite, MesaBiotech Accula, TaqPath Covid-19 Combo Kit și Linea Covid-19 Assay Kit, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a menționat că noile variante ale coronavirusului ar putea influența acuratețea rezultatului, cu toate că „impactul nu pare să fie semnificativ”.

Chiar și așa, laboratoarele ar putea lua în considerare o secvențiere genetică suplimentară a specimenelor, dacă anumite tipare apar în rezultatele individuale din aceste teste.

Acest fapt „poate ajuta la identificarea timpurie a noilor variante la pacienți pentru a reduce răspândirea în continuare a infecției”, a punctat FDA în scrisoarea către laboratoare și furnizorii de servicii medicale, subliniind că varianta B.1.1.7 a fost asociată cu un risc crescut de transmitere.

„FDA va continua să monitorizeze variantele genetice ale virusului SARS-CoV-2 pentru a se asigura că testele autorizate continuă să ofere rezultate exacte pentru pacienți”, a declarat comisarul FDA, dr. Stephen Hahn, în comunicat.

Adauga un comentariu