International

Timp de 15 ani un bărbat din Italia a încasat lunar 3.000 de euro fără să se ducă la muncă

Publicat: 22 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Timp de 15 ani un bărbat din Italia a încasat lunar 3.000 de euro fără să se ducă la muncă
Un barbat din Italia a încasat jumatate de milion de euro in 15 ani, fară a lucra măcar o zi

Un bărbat din Italia supranumit regele absențelor lucra la stat, iar timp de 15 ani nu s-a dus la locul de muncă, cu toate acestea el încasa lunar salariul de 3.000 de euro. Bărbatul care avea contract de muncă la spitalul Pugliese Ciaccio din orașul sudic Catanzaro unde a încasat în cei 15 ani 538.000 de euro, în 2005 a fost ultima dată când a fost la muncă.

Bărbatul ajuns la vârsta de 67 de ani poate risca să fie condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor abuz în serviciu, uz de fals şi extorcare. Bătrânul nu este singurul suspect, alţi 6 manageri sunt suspectaţi că ar fi permis acestuia să lipsească de la serviciu fără a fi luată nici o măsură în acest sens. Această metodă este folosită deseori în sectorul italian.

Poliţiştii au început investigaţiile

După investigaţiile poliţiştilor care a părut a fi un efort mai amplu, aceştia au descoperit faptul că bărbatul în vârstă de 67 de ani ar fi ameninţat-o pe directoarea spitalului pentru a face cum zice el şi să nu înceapă o cercetare disciplinară împotriva lui.

Între timp, directoarea spitalului a ieşit la pensie dar regele absențelor a continuat aşa zisa muncă de acasă. Acest şiretlic a fost posibil în continuare deoarece noua conducere nu l-a verificat pe bărbat. În anul 2016 guvernul italian a luat o hotărâre în privinţa absentismului de la locul de muncă, în care o investigație a dezvăluit că aceasta este o practică des utilizată printre bugetarii italieni.

Un ieşean a dat o firmă în judecată pentru că nu şi-a primit salariile restante

În judeţul Iaşi un fost angajat Delphi Diesel Systems România SRL, din Iași, a dat firma în judecată pentru că nu şi-a primit salariile restante. Bărbatul cere în instanţă să fie remunerat și să fie repus în funcţie. Compania a profitat de pandemia de Covid-19 şi a început să concedieze mai multe persoane.

„Instanța admite excepția necompetenței teritoriale a Tribunalului Iași, invocată din oficiu de instanță. În consecință, declină competența de soluționare a cererii formulate de contestatorul Ionel Ciprian Savu în contradictoriu cu intimata SC Delphi Diesel Systems România SRL în favoarea Tribunalului Neamț. Fără cale de atac”, au precizat magistrații ieșeni.

În România o persoană a fost angajată fictiv de către un fost ministru

În urmă cu 3 zile, Florian Bodog a fost acuzat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de faptul că ar fi angajat o persoană fictiv în perioada în care era ministru al Sănătăţii. Luni, 19 aprilie 2021 în Comisia Juridică, colegii lui Florian Bodog au decis să voteze pentru a nu mai avea imunitatea de care dispunea fostul ministru al Sănătăţii. În timp ce activa ca ministru, Florian Bodog a angajat fictiv o consilieră personală. Fostul ministru a explicat că nu are ce să ascundă, acesta spunându-le colegilor să voteze împotriva imunităţii de care dispune.

„Aş fi falsificat semnăturile consilierei mele, în dosar nu există niciun document diferit fată de 2019, din punctul meu de vedere am prezentat toate aceste aspecte. Nu am cerut colegilor mei să voteze împotriva. Am prezentat colegilor toate dovezile. Indiferent de decizia pe care Comisia Juridică o va lua astăzi îmi voi dovedi nevinovăţia. a menționat Florian Bodog

Adauga un comentariu