Magazin

Tipsuri pentru alegerea celei mai bune asigurări RCA

Publicat: 13 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tipsuri pentru alegerea celei mai bune asigurări RCA

Răspundere Civilă Auto (RCA ) este un tip de asigurare românească de răspundere civilă auto care acoperă daunele cauzate terțelor persoane. Această asigurare este obligatorie din punct de vedere legal pentru orice proprietar de autovehicul din România. În cazul unui accident, această poliță de asigurare acoperă costurile de reparație suportate de partea considerată a nu fi vinovată.

Lucruri importante pe care trebuie să le știi despre polița de asigurare :

Polița de asigurare se stabilește pe baza:

-Datelor furnizat de ține pentru care ești direct responsabil

– cererea ta de ofertă

– cotații depuse de companiile de asigurări,

brokerul de asigurări va confirmă oferta;

Asigurarea RCA acoperă o varietate de riscuri,chiar și :

-vătămarea corporală

 -decesul persoanei vătămate, toate pagubele materiale, daune datorate neutilizarii vehiculului avariat, eventuale cheltuieli

Asigurarea de răspundere civilă se realizează numai de către societăți de asigurare autorizate de C.S.A. (Comisia de Supraveghere a Asigurărilor). De asemenea, începând cu anul 2007 polița se emite împreună cu vinieta și un document internațional de asigurare (cartea verde).

Cum se calculează prețul RCA-ului?

Vârsta este un component deosebit de ridicat în calcularea prețului unui RCA. O vârstă mai tânăra va fi mai predispusă accidentelor , astfel încât asigurătorul îi va oferi o garanție auto mai scumpă.

Dacă ești un cumpărător nou pentru asigurarea RCA și nu ai mai încheiat până acum nicio polița RCA pe numele , atunci vei începe cu dispunerea bonusului  malus B0. Actualizarea de dispune bonus-malus se costă la timp calendaristic, producerea unei compensații fără victime duce la scăderea clasei de bonus-malus cu două trepte, iar un timp calendaristic fără înregistrarea vreunei compensații, duce la creșterea clasei de bonus-malus cu o treaptă.

În cazul în care vrei să afli costul asigurării RCA îți poți completă datele în calculatorul RCA și află pe loc suma pe care ar trebui să o plătești.

Asigurătorul poate recupera suma plătită de la persoană responsabilă de pagubă în următoarele cazuri: accidentul este intenționat; Accidentul s-a produs în timpul săvârșirii unor fapte care constituie infracțiuni cu intenție în condițiile legii circulației rutiere publice, chiar dacă aceste fapte nu au avut loc pe astfel de drumuri, sau în timpul săvârșirii altor infracțiuni cu intenție; Accidentul a avut loc atunci când făptuitorul s-a sustras în mod deliberat de urmărire penală; Persoană răspunzătoare de producerea prejudiciului conduce vehiculul fără acordul asiguratului.

Așadar, acum că știi principalii factori la care să fii atent atunci când alegi o asigurare RCA, nu îți rămâne decât să contactezi un broker de asigurări de pe asiguraricontactless.ro

 

Adauga un comentariu