International

Toate cafenelele, restaurantele, unele magazine, cinematografele, sălile de sport vor fi închise în Franţa

Publicat: 15 mart. 2020
A woman wears a protective face mask near the Eiffel Tower, in Paris, France, 15 February 2020. The French Ministry of Health announced on 15 February that an 80-year-old Chinese tourist from Hubei province, who was hospitalized in intensive care at Bichat hospital in Paris in late January, had died from the novel coronavirus, marking the first death outside Asia of the virus. EPA-EFE/, Image: 498743259, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: IAN LANGSDON / EPA / Profimedia

Franța a declarat stare de urgență pentru două săptămâni începând de astăzi, a anunțat președintele Emanuel Macron. Decizia guvernului suplimentează decretul prezidențial și a hotărât să închidă toate restaurantele, cafenelele, cinemateografele și mall-urile. De asemenea, orice eveniment public este interzis.

Premierul francez a dispus închiderea, de duminică, a tuturor barurilor, restaurantelor și magazinelor neesențiale din toată țara, în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Premierul francez a ordonat duminică tuturor barurilor, restaurantelor și magazinelor neesențiale să se închidă în toată țara în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Edouard Philippe a făcut anunțul sâmbătă seara. „Obiectivul nostru este să vă protejăm. Sunt conștient de efortul și sacrificiile pe care vi le solicităm “, a spus el.

„Am încredere că francezii pot înțelege gravitatea situației”, a spus Philippe.

Premierul francez a spus că sfatul majorității specialiștilor a fost că guvernul ar trebui să intensifice măsurile restrictive, pentru a încetini epidemia.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 4.499, de la 3.661 vineri, iar numărul deceselor s-a majorat cu 12, la 91, conform Reuters.

Starea de urgenţă în România

Probabil de mâine şi România va lua aceeaşi decizie.

Președintele Klaus Iohannis a declarat aseară că a declarat starea de urgență.

„Astăzi Guvernul a fost votat și învestit în condiții speciale. Felicitări noului Guvern. Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlament. Majoritatea parlamentarilor au înțeles importanța acestui moment și nevoia unei acțiuni unitare. Prima prioritate pentru noul Guvern este continuarea luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Pentru a continua lupta. Pentru a gestiona criza generată. Guvernul care preia mandatul este cel care până acum a lucrat cu motoarele turate. A lucrat bine! Acum vom continua această luptă. Noul Guvern, împreună cu mine, ne vom dedica toate energiile pentru a gestiona această criză. Este foarte important ca măsurile ce vor fi luate să fie luate la timp, să fie în așa fel să prindă. Pentru a face posibilă lupta, cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare“, a spus Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu