Economic Local

Toate ieșencele o cunosc, dar puțini știu povestea acestei tinere care a devenit antreprenoare de succes. Irina Andronache: „Visam să devin balerină” – FOTO

Publicat: 20 mart. 2023
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Toate ieșencele o cunosc dar puțini știu povestea acestei tinere care a devenit antreprenoare de succes. Irina Andronache Visam să devin balerină - FOTO
Irina Andronache a dezvoltat o afacere de succes

Irina Andronache a devenit antreprenoare de succes într-un domeniu care s-a dezvoltat în ultimii ani. Tânăra în vârstă de 35 de ani a avut-o ca mentor pe bunica sa, una dintre cele mai bune croitorese din Iași. Irina Andronache este și formator, oferind posibilitatea cursanților să învețe o meserie și să afle câteva lucruri din secretele unei afaceri de succes din domeniul textil

Irina Andronache este o tânără din Iași care a învățat de la bunica sa o meserie ce începe să fie tot mai căutată. În ultimii 13 ani a dezvoltat un brand de succes și a vândut mii de rochii de lux atât în țară, cât și în străinătate. Povestește că primul contact cu croitoria l-a avut în copilărie, când urmărea ce face bunica sa și i se părea interesant. Chiar dacă urmărea o carieră într-un domeniu diferit, destinul ei era altul.

„Bunica mea lucra toată ziua, era considerată una dintre cele mai bune croitorese din Iași. Eu am crescut lângă ea și am văzut cum lucrează, am învățat de la ea. În anul 2010 a început drumul meu. Meseria m-a ales, poate, de nevoie. Pentru că era sezonul nunților și nu găseam nimic să-mi placă în magazine, atunci a apărut sclipirea de a crea. Mi-am făcut propria rochie. Eu visam să devin balerină când eram mică. După 6 ani de antrenamente, destinul meu a fost total diferit”, susține Irina Andronache, antreprenoare din Iași.

Irina Andronache a devenit antreprenoare de succes

Tânăra povestește că nu a fost ușor să devină foarte bună în acest domeniu și chiar a ajuns la burnout.

„Când erau multe comenzi, trebuia să le onorez, toate aplicațiile erau cusute manual, dura zile să fac o rochie, uitam de mine și stăteam ore în șir pe scaun ca să termin rochia. A fost un drum anevoios, dar eram îndrăgostită de această meserie. Erau foarte puține ateliere de croitorie în acea perioadă și pentru era potrivit pentru mine să mă afirm, am deschis atelierul.

Planul meu a fost să devin cea mai bună și să creez ce nu era pe piață: un atelier unde doamnele și domnișoarele își pot crea rochia visată. Politica mea a fost: se creează o singură dată acel model! Am ales cea mai grea variantă a croitoriei: mulajul pe om, realizarea rochiilor fără tipare, doar pe baza măsurilor, a calculelor.

Cu multă viziune și extrem de mult exercițiu și practică, fiind autodidactă, mă documentam mereu, zi și noapte, am reușit să fac ceva ce nu exista în Iași. Făcusem o obsesie pentru design și descoperirea croitului, iar în prezent mă fascinează cele mai grele modele”, mai spune Irina Andronache.

Dantela, cristalele sau aplicațiile pentru rochiile sale sunt aduse din Dubai.

Irina Andronache: „Mi-am dorit mereu să fiu un mentor”

Tânăra creează rochii de ocazie, de mirese, ținute office sau casual. Este și formator în domeniul croitoriei, iar de curând a înființat „Irina Andronache Academy”.

„Bunica mea spunea: «Învață să faci o fustă și vei avea tot timpul de lucru». Acum am pus bazele singurei academii dotate cu toată aparatura necesară pentru a lucra în croitorie. Mi-am dorit mereu să fiu un mentor, să învăț cursantele această meserie nobilă, să-și creeze propriul vis într-un mod organizat, curat și bazat pe informații concrete și practice, pe care să-l îndeplinească. Îmi voi expune toată experiența mea de 13 ani.

La cursuri vom pune accent și pe teorie, multă practică, dar și elementul psihologic al acestui domeniu, stabilirea relației cu furnizorii, clientele, prestatorii și ce se poate întâmpla în varii situații-limită. Cursurile vor fi foarte interesante, iar scopul meu este să fiu un formator corect, transparent și empatic pentru fiecare cursant sau cursantă”, mai spune Irina Andronache.

Georgiana Iacob este o altă tânără din Iași cu o afacere de succes.

Irina Andronache a devenit antreprenoare de succes în timp, investind zeci de mii de euro în afacerea sa.

Comentarii
  • Bună ziua, prețul este unul echitabil la numărul de ore predate și experiența mea, dacă în viitor veți dori să participați cu drag vă aștept, o zi frumoasă vă doresc!

  • Scoala este în curs de acreditare, toate cursantele vor primi diploma! Scopul unui curs de croitorie este de a învăța o meserie, diplomă fără o susținere practică de a cunoaște ce înseamnă această profesie nu vă va ajuta cu nimic, la angajare orice proprietar de atelier vă supune angajatul la probă practică și vorbesc din propria experiență, am avut persoane cu diplome…și nu se descurcau la partea de producție, scopul cursurilor este ca fiecare cursant/cursantă să dobândească toate cunoștințele necesare în a începe propriul business, vă mulțumesc pentru întrebare, o zi frumoasă!

  • Dacă sunteți interesată de curs, puteți să mă contactați și vă ofer toate detaliile, nu știu cu cine discut aici și fair-play este cum dumneavoastră mă știți, să vă cunosc și eu, o zi frumoasă, numai bine!

Adauga un comentariu