Culinar

Tobă țărănească din cap de porc. Rețetă fără stomac ce trebuie încercată de orice gospodină

Publicat: 04 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tobă țărănească din cap de porc. Rețetă fără stomac ce trebuie încercată de orice gospodină
Capul de porc fiert este foarte gustos, iar tratarea termică face această carne să devină extrem de fragedă

Astăzi vă vom dezvălui toate secretele preparării unei rețete simple de tobă țărănească din cap de porc, care cu siguranță va deveni preferata familiei! Această tobă poate fi realizată de oricine, și este potrivită ca aperitiv în special în preajma sărbătorilor de iarnă.

Toba țărănească din cap de porc

Capul de porc fiert este foarte gustos, iar tratarea termică face această carne să devină extrem de fragedă. Din carnea de la capul de porc sunt preparate o mulțime de delicatese care sunt populare în bucătăriile multor națiuni, precum obrăjori cu vin și miere, urechi afumate, tobă, cârnați de casă, sau rulouri din carne.

Pentru prepararea rețetei de tobă țărănească din cap de porc se vor folosi 5 kg cap de porc, 2 limbi, 400 grame de carne (opțional), 1 căpățână de usturoi (sau mai mult, după cum vă place), 100 grame de boabe de muștar, 2 cepe mari, sare și piper negru, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, boabe de coriandru, 5 grame de gelatină (opțional). Când cumpărați capul de porc, solicitați să vă fie tăiat în 4 bucăți și să îndepărteze obrajii care au foarte multă grăsime.

Înmuiați capul de porc în apă rece timp de 1-2 ore. Puteți folosi chiuveta pentru asta. În acest interval, schimbați apa de 2 ori. După 2 ore, murdăria se va îndepărta ușor, dacă o rașchetati cu un cuțit. Eliminați partea mai murdară a urechilor. Puneți bucățile de cap, carnea și cele 2 limbi (bine spălate) într-o cratiță, adăugați apă și lăsați să dea în clocot. Spuma care se va forma, va trebui să aveți grija să o îndepărtați pe măsură ce se formează la suprafață. Adăugați boabele de piper negru, ienibaharul și coriandrul, apoi ceapa și sare. Cu 15 minute înainte de finalizare, puteți adăuga câteva foi de dafin. Fierbeți carnea timp de aproximativ 2,5 ore la foc mic, până când se separă foarte ușor de os.

Pașii ce trebuie respectați, pentru a obține un gust desăvârșit

Puneți carnea într-un vas încăpător, iar limbile le puneți în apă rece pentru a ușura la procesul de îndepărtare a pieliței. Când carnea s-a răcit, tăiați-o în bucăți mari, slănina în fâșii subțiri sau cuburi mici, iar urechile în formă de pai. Limbile se pot tăia în bucăți, însă pot fi folosite și întregi, după preferință. Adăugați sare, usturoi dat prin răzătoarea mică, boabele de muștar și piperul negru măcinat. Amestecați bine toate ingredientele. Luați o cantitate de supă strecurata și adăugați-o treptat în compoziție, amestecând, până ce capătă o consistență vâscoasă. Tapetați o formă pentru chec cu folie alimentară, adăugați umplutura și presați-o bine, fără a folosi greutăți. Adăugați de asemenea limbile întregi (dacă nu le-ați tăiat) și acoperiți-le cu compoziția de carne. Turnați încă un polonic de supă, presați din nou, acoperiți cu folie alimentară și puneți forma la frigider.

Dacă rămâne umplutură sau nu aveți o formă adecvată, puteți umple o sticlă de plastic, acoperiți carnea cu folie alimentară și așezați o greutate de 1 litru peste ea. Lăsați toba să stea la frigider măcar pentru o noapte. Rezultatul este o tobă fragedă, aromată și delicioasă, fără stomac. Este chiar mai savuroasă decât cea clasică, și totodată necesită mai puțin efort. Atât din formă, cât și din sticlă, toba se desprinde foarte ușor. Veți obține 3,3 kilograme de aperitiv gustos, perfect pentru sărbători. Căutați un loc din care să achiztionati carne de casă, pentru a obține o tobă țărănească autentică, fără aditivi alimentari. Odată feliată, această tobă cu bucăți de limbă arată cu adevărat impresionant!

Adauga un comentariu