Culinar

Tocăniță de pui cu iaurt – Rețeta ideală pentru prânz

Publicat: 26 feb. 2021
farfurie cu tocanita de pui cu iaurt
Tocănița se servește cu mămăligă fierbinte și ardei iute

În curând e ora de prânz. Pregăteşte o tocăniță de pui cu iaurt. Este super delicioasă, săţioasă şi ideal de servit cu o mămăliguță fierbinte. Este chiar foarte ușor de preparat și nu cere nici timp. Lista de ingrediente o găsești mai jos. Dafinul îi dă o notă și o aromă aparte. Dacă însă nu ești fan dafin, nu e chiar necesar să o incluzi în rețetă.

O tocăniță de pui cu iaurt te salvează atunci când nu știi ce să gătești ori nu ai timp. Poți pune carne crudă sau deja fiartă. Dacă alegi a doua variantă, carnea va căpăta o notă și mai delicioasă și aromată. Nu uita să adaugi pasta de usturoi. Este foarte importantă pentru gustul final. Te asigur că mirosul din bucătărie va fi foarte apetisant. Ideal e să zdrobești usturoiul, nu să-l toci, pentru a elibera cât mai mult miros.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui, tăiat bucăți
  • 250 g iaurt de băut
  • 90 g bulion
  • 1 ceapă tocată mărunt (roșie sau galbenă)
  • 4-5 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 vf. de linguriță semințe de chimen
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 legătură busuioc verde
  • 3-4 ardei iuți
  • 1 linguriță coriandru tocat
  • 2 linguri ulei măsline
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Mai întâi curăță usturoiul, spală-l şi zdrobeşte-l. Amestecă-l apoi cu coriandrul tocat, o lingură de ulei, sare, dafin, piper şi chimen. Trebuie să obţii o pastă omogenă.

Încinge restul de ulei şi căleşte uşor ceapă în el. Când capăta o culoare translucidă, pune carnea de pui şi prăjeşte-o pe ambele părţi. După ce s-a rumenit, adauga bulionul. Amestecă uşor, mai toarnă puţină apă, acoperă cu capacul şi alsa să fiarbă în jur de 20-25 de minute.
La final potriveşte de piper şi sare şi adaugă iaurtul, ardeii mărunţiţi şi frunzele de busuioc. Amestecă și lasă să mai dea un clocot. Apoi adaugă pasta preparată la început, amestecă şi opreşte focul.





Comentarii
Adauga un comentariu