Culinar

Salată de gogonele verzi pentru iarnă. Rețetă simplă dar delicioasă pentru un ospăț pe cinste

Publicat: 13 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salată de gogonele verzi pentru iarnă. Rețetă simplă dar delicioasă pentru un ospăț pe cinste
Se poate servi atât cald, cât și rece, se poate conserva pentru iarnă în prezenta borcanelor și capacelor aburite

Un aperitiv luminos și apetisant din salată de gogonele verzi pentru iarnă va atrage imediat atenția. O  salată de gogonele verzi poate fi servită cu cartofi fierți sau prăjiți, paste fierte, ca garnitură pentru un preparat din carne sau pește.

Pentru pregătirea acestui deliciu pentru iarnă, gospodinele folosesc 400 de gr de gogonele verzi, un morcov, un ardei gras de dorit să fie de culoare roșie, o ceapă și 3 căței de usturoi. De asemenea, vei avea nevoie de 50 ml de ulei vegetal, 30 de oțet, sare și piper după gust. Pentru a pregăti această salata delicioasă vei avea nevoie doar de 40 de minute. Însă trebuie să știi că această salată nu este indicată spre consum persoanelor care suferă de gonartroză.

mai multe borcane cu salata de gogonele verzi pe o masa
O salată de gogonele verzi poate fi servită cu cartofi fierți sau prăjiți

Salată de gogonele verzi pentru iarnă. Cum să obții un deliciu în cămară urmând câteva sfaturi simple

Pregătiți ingredientele enumerate, clătiți ardeii grași și roșiile verzi. Curățați ceapa și morcovul, clătiți bine cu apă și aceste legume. De cele mai multe ori, gogonelele sunt de o mărime mai mică decât roșiile obișnuite, astfel este mai bine să le tăiați în sferturi. Dacă eliminați sau nu miezul fructului depinde de dvs. Pune roșiile verzi feliate într-un recipient adânc, de exemplu într-un castron.

Morcovii curățați și spălați se dau pe răzătoarea de morcovi în stil coreean, sub forma unor tăiței lungi direct în recipientul unde ai pus feliile de gogonele. Dacă nu există o astfel de răzătoare în bucătărie, atunci tăiați legumele în bețișoare subțiri și lungi.

o farfurie cu salata de gogonele verzi
Pentru a pregăti mai multă salată, se recomandă creșterea cantității de ingrediente în proporția necesară.

Curățați ceapa, spălați și o tăiați în jumătate. Tăiați fiecare jumătate în jumătăți pentru a obține inele, adăugați ulterior la restul bucăților de legume. Se taie coada de ardei gras, se curăță legumele din semințe, se clătește și se taie în benzi sau fâșii, se pun feliile într-un recipient.

Ulterior, adaugă sare si piper, trece cățeii de usturoi curățați de coajă printr-o presă specială. Opțional, în această etapă, puteți adăuga coriandru măcinat și zahăr granulat, dacă vă place un astfel de adaos de aromă. Această salată poate fi extrem de potrivită pentru servirea unei ciorbițe tradiționale de pui.

Când se pun toate ingredientele pe foc? Cât timp acestea trebuie călite pentru a obține un gust special

Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite se amestecă întregul conținut al recipientului și se toarnă într-un ceaun pentru tocănire. Adăugați ulei vegetal și oțet, cel mai bine este să folosiți oțet de 6% și ulei inodor de floarea soarelui sau de măsline. Așezați ceaunul pe aragaz, aduceți conținutul la fierbere fără a adăuga apă.

Reduceți focul și fierbeți salata până când roșiile sunt moi, aproximativ 25-30 de minute la foc minim. Deoarece oțetul este prezent în compoziția vasului, o astfel de salată se poate păstra pentru iarnă, punându-l fierbinte în borcane aburite și răsucind-o cu capace fierbinți. Când este gata se oprește focul, se lasă vasul să se răcească, apoi se pune în borcane. De asemenea, dacă nu ai răbdare poți gusta salata și atunci direct după ce ai pregătit-o.

o farfurie cu salata de gogonele verzi inconjurata de mai multe ingrediente pe o masa
Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite se amestecă întregul conținut al recipientului și se toarnă într-un ceaun pentru tocănire

Salată de gogonele verzi pentru iarnă este un delicios aperitiv de legume care completează perfect preparatele din cârnați de casă, cartofi fierți sau prăjiți, preparatele din carne la cuptor sau pește. Alături de o pâine proaspătă scoasă din cuptor și un vin rece din butoi. Se poate servi atât cald, cât și rece, se poate conserva pentru iarnă în prezenta borcanelor și capacelor aburite. Cantitatea de ingrediente este indicată pentru aproximativ un borcan de 0,5 litri. Pentru a pregăti mai multă salată, se recomandă creșterea cantității de ingrediente în proporția necesară.

o farfurie cu salata de gogonele verzi
Salată de gogonele verzi pentru iarnă este un delicios aperitiv de legume care completează perfect preparatele din cârnați de casă
Adauga un comentariu