Magazin

TOP 5 cei mai selecționați jucători de la Campionatul European 2020

Publicat: 09 iun. 2021

Dintre cei peste 600 de jucători care iau parte la turneul final din această vară, câțiva dintre ei se disting prin numărul impresionant de selecții în tricoul echipei naționale. Am întocmit împreună cu tipsterii 10pariuri.ro un TOP 5 al celor mai selecționați fotbaliști, iar primul dintre ei se află la o mare distanță de restul. În perioada Campionatului European pe 10 pariuri puteți urmări zilnic predictii EURO 2020 de la cei mai in forma profesioniști într-ale pariurilor.

5. Jan Vertonghen – Belgia – 127 de selecții

Fostul fundaș al lui Tottenham Hotspur, actualmente la Benfica a fost unul dintre pilonii pe care s-a bazat reconstrucția naționalei Belgiei. A făcut parte din lotul ”diavolilor” încă de pe vremea când aceștia se chinuiau să ajungă la turnee finale, iar astăzi reprezentativa pregătită de Roberto Martinez este una dintre favoritele la câștigarea trofeului. Apărătorul de 34 de ani din lotul belgian este coleg în defensivă cu Toby Alderweireld, cel cu care a făcut cuplu de fundași centrali în trecut atât la Ajax, cât și la Spurs.

4. Sebastian Larsson – Suedia – 129 de selecții

Jucător cu peste 200 de meciuri în Premier League, veteranul suedez a fost inclus de selecționerul Jane Andersson în lotul pentru acest turneu final. Trecut pe la Arsenal în sezonul 2005-2006, Larsson a evoluat mai mult în primul eșalon englez la Birmingham sau Sunderland. În urmă cu 4 ani, după o experiență prin Championship, Seb Larsson a revenit ”acasă” în Suedia, unde e component de bază al echipei AIK Stockholm, chiar și la vârsta de 36 de ani.

3. Joao Moutinho – Portugalia – 130 de selecții

Constanța în evoluțiii-au garantat unui mijlocaș precum Moutinho un număr considerabil de evoluții în tricoul naționalei lusitane. Deși portughezii au avut poate mulți mijlocași mai talentați decât actualul jucător al lui Wolves, niciunul dintre ei nu a arătat constanța și seriozitatea lui Joao Moutinho. Un bun executant al fazelor fixe și un distribuitor foarte bun al balonului, micuțul fotbalist ajuns acum la 34 de ani speră să-și ajute echipa să-și păstreze titlul cucerit în 2016.

2. Luka Modric – Croatia – 138 de selecții

Am ajuns acum la jucătorii legendari. Balonul de Aur al anului 2018, Luka Modric este protagonistul din tabăra Croaților, ”creierul” selecționatei pregătite de Zlatko Dalic. Deși mai multe nume s-au schimbat în efectivul croat, Modric are rezervată poziția sa în linia mediană atât timp cât se va afla în activitate. La fel ca în 2016 sau 2018, de Modric se leagă și la acest turneu speranțele croaților.

1. Cristiano Ronaldo – Portugalia – 174 de selecții

De aproape 20 de ani atacantul portughez continuă să adune selecții și goluri pentru echipa națională. A ajuns în acest an la 103 goluri înscrise în tricoul Portugaliei. Nici un alt jucător din Europa nu a marcat atât de multe goluri (următorul clasat e Ferenc Puskas, cu 84). Golgheterul lui Juventus în Serie A își dorește să treacă de 180 de selecții în următoarea lună, ceea ce ar însemna cel puțin un loc în ”careul de ași” al turneului final.

 

Adauga un comentariu