Magazin

TOP 5 sfaturi pentru prăjituri de casă reuşite

Publicat: 03 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
TOP 5 sfaturi pentru prăjituri de casă reuşite

Dulciurile pot fi mica ta bucurie din weekend, ocazia de a sta de vorbă cu prietenii sau rudele care te vizitează sau momentul de pauză după o zi lungă la birou. Din păcate, dulciurile din comerţ nu sunt întotdeauna o alegere inspirată, deoarece conţin deseori aditivi şi zahăr rafinat în exces. Totuşi, asta nu înseamnă că nu te poţi bucura de o pauză dulce din când în când. Soluţia o reprezintă prăjiturile de casă, pe care astăzi le poţi face mai repede şi mai uşor ca niciodată.

Iată TOP 5 sfaturi pentru prăjituri de casă reuşite:

Păstrează în casa ingredientele de bază

O mulţime de reţete de prăjituri au la baza câteva ingrediente. Printre acestea se număra faină, zahărul, esenţele, praful de copt şi lactatele. Vei întâlni foarte multe reţete de prăjituri pentru care vei avea nevoie de lapte, ouă, unt sau crema de brânză.

Astfel, dacă vrei să te bucuri de prăjituri de casă reuşite, este o super idee să ai mereu la îndemâna ingredientele de bază.

Este mult mai dificil să urmezi o reţetă atunci când îţi lipseşte un ingredient. Ba mai mult, s-ar putea să pierzi o groază de timp în încercarea de a înlocui unul sau mai multe ingrediente lipsa.

Dacă faci prăjituri mai rar, te poţi decide din timp asupra reţetei pe care vrei să o încerci. În acest fel, te poţi duce la magazin cu reţetă şi să cumperi toate ingredientele de care ai nevoie, ca să te asiguri că nu omiţi ceva important.

Cauta reţete noi

Prăjiturile de casă nu s-au inventat recent, însă partea bună este ca cei din domeniul patiseriei şi deşerturilor continua să aducă inovaţii. Dacă îţi doreşti să descoperi lucruri noi când vine vorba de deşerturile preparate în casă, cauta reţete şi încearcă ori de câte ori ai ocazia noi idei.

Unde poţi găsi reţete noi? Ei bine, ai o mulţime de variante din care să alegi. Blogurile şi site-urile dedicate deşerturilor sunt la un click distanta şi o mulţime de influenceri şi bloggeri au reţete explicate pas cu pas. De asemenea, dacă îţi place să te uiţi la TV, poţi opta pentru canalele din zona de food, care oferă şi ele emsiuni dedicate dulciurilor.

Mai mult, reţelele sociale îţi oferă şi ele posibilitatea de a descoperi super reţete de prăjituri, aşa că încearcă şi conţinutul oferit de influenceri pe Instagram sau TikTok.

Foloseşte un robot de bucătărie

Una dintre cele mai dificile părţi când vine vorba de prajiturit o reprezintă aluaturile. De foarte multe ori, acestea necesita atenţie sporită, atât la dozarea ingredientelor, cât şi la amestecarea lor. Dacă îţi doreşti să faci mai uşor aluatul pentru prăjiturile preferate sau pentru cozonaci, atunci alege un robot de bucătărie. Cu ajutorul robotului de bucătărie nu va mai fi necesar să frămânţi aluatul, aşa că te poţi relaxa cât timp robotul se ocupa de asta. În plus, un robot de bucătărie nu îţi va fi util doar pentru prăjituri, ci şi pentru alte preparate, deoarece are o mulţime de funcţii.

Nu doar robotul de bucătărie este util la prajiturit. Alte aparate care te pot ajuta să faci prăjituri de casă mai uşor sau mai rapid sunt blenderul vertical, mixerul si friteuza cu aer cald.

Optează pentru fructe

Fructele au o mulţime de beneficii. Sunt bogate în fibre, minerale, vitamine şi conţin şi zahăr în mod natural. Astfel, dacă îţi doreşti să te bucuri de prăjituri gustoase, cu ingrediente naturale şi hrănitoare, este o super idee să încerci şi reţete cu fructe. Atunci când foloseşti fructe, vei putea pune mai puţin zahăr rafinat, deoarece acestea îndulcesc deja compoziţia.

În plus, o mulţime de fructe de sezon sunt ideale pentru prăjituri, de la mere şi prune şi până la căpşuni, piersici sau zmeură.

Poţi prepara tarte, placine, cheesecake-uri, torturi sau chiar budinci cu fructe, deoarece vei găsi o varietate mare de reţete ce conţin astfel de ingrediente.

Descoperă alternative la zahăr

Prăjiturile de casă pot fi o alternativă mai sănătoasă la dulciurile din comerţ. Poţi încerca să faci prăjituri de casă fără zahăr, cu ingrediente mai bune, precum mierea, siropul de arţar sau curmalele.

Vei găsi atât pe reţelele sociale, cât şi pe bloguri dedicate o multitudine de reţete ce nu conţin zahăr, ci alternative.

De asemenea, mai poţi folosi şi fructoza, îndulcitori sau ştevia. Desigur, astfel de ingrediente nu sunt 100% sănătoase şi nu aduc nici ele un beneficiu real organismului, însă îţi permit să te bucuri de deserturi fără efectele nocive ale zahărului. Este important să le foloseşti în cantităţi mici şi să nu le consumi foarte des.

Oricine poate face prăjituri de casă cu puţină răbdare şi cu ingredientele potrivite. Internetul este plin de reţete de toate felurile, mai uşoare sau mai complicate, cu coacere sau fără, cu mai multe sau mai puţine ingrediente. Foloseşte sfaturile de mai sus pentru a prepara prăjituri de casă gustoase, de care să te bucuri alături de toţi cei dragi.

Adauga un comentariu