Prima pagină » Eveniment-Social » TOPUL celor MAI CAUTATE gradinite, scoli, licee si colegii din Iasi. DATELE sunt ESENTIALE si VIZEAZA mii de parinti si copii
TOPUL celor MAI CAUTATE gradinite, scoli, licee si colegii din Iasi. DATELE sunt ESENTIALE si VIZEAZA mii de parinti si copii

TOPUL celor MAI CAUTATE gradinite, scoli, licee si colegii din Iasi. DATELE sunt ESENTIALE si VIZEAZA mii de parinti si copii

16 ian. 2018, 20:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:637217;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ La finalul lunii viitoare (dupa data de 20 februarie 2018 – n.r.) mii de parinti din judetul Iasi vor intra in febra celui mai important moment din viata propriilor copii @ Atunci vor demara etapele de inscriere la gradinita respectiv clasa pregatitoare @ De asemenea, din luna martie, unitatile de invatamant preuniversitar de elita din municipiul Iasi precum: Costache Negruzzi, Emil Racovita, National, de Informatica Grigore Moisil, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri vor organiza concursuri proprii de selectie pentru viitorii elevi de clasa a V-a @ In acest context, Cotidianul BUNA ZIUA IASI  – BZI va ofera un clasament (bazat de datele din anii trecuti – n.r.) ce are o predictie legata de care vor fi cele mai cautate gradinite, scoli, licee si colegii din Iasi, din aceasta perspectiva

Intr-o luna (dupa data de 20 februarie 2018 – n.r.) mii de parinti din judetul Iasi vor intra in febra celui mai important moment din viata propriilor copii. Atunci vor demara etapele de inscriere la gradinita respectiv clasa pregatitoare. La acel moment se vor demara etapele de inscriere la gradinita si la clasa pregatitoare.

Citeste si : DATE la ZI, despre inscrierile la clasa pregatitoare in unitatile educationale din judetul Iasi

Concret, pana pe 16 martie se va putea completa de catre parinti, on-line sau la unitatea de învatamânt, cererile tip de înscriere pentru clasa pregatitoare. De reamintit ca, pentru anul scolar 2017 – 2018, la nivelul intregului judet Iasi, au fost disponibile aproximativ 5.500 locuri la grupa mica de la gradinita si peste 7.500 la clasa pregatitoare.

Pe de alta parte, pentru anul scolar 2018 – 2019 se asteapta ca aproximativ 12.000 de prescolari sa fie reinscrisi in grupa mijlocie si in grupa mare. Unul dintre cele mai importante momente, pentru ceea ce inseamna procesul de inscriere a copiilor la clasa pregatitoare, tine de evaluarea psihosomatica.

Important de mentionat ca la clasa pregatitoare vor putea fi inscrisi direct doar micutii care implinesc sase ani pana la data de 1 septembrie 2018. Pe de alta parte, parintii pot solicita o evaluare psihosomatica pentru a vedea daca acestia pot fi inscrisi direct la clasa I.

Citeste si : Mii de parinti vor citi asta! Topul gradinitelor si scolilor din Iasi

De asemenea, din luna martie, unitatile de invatamant preuniversitar de elita din municipiul Iasi precum: Costache Negruzzi, Emil Racovita, National, de Informatica Grigore Moisil, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri vor organiza concursuri proprii de selectie pentru viitorii elevi de clasa a V-a.

In acest context, Cotidianul BUNA ZIUA IASI (BZI) va ofera un clasament (bazat de datele din anii trecuti – n.r.) ce are o predictie legata de care vor fi cele mai cautate gradinite, scoli, licee si colegii din Iasi, din aceasta perspectiva.

Citeste si : Topul celor mai bune si cautate scoli iesene – GALERIE FOTO

Astfel, in topul celor mai cautate scoli gimnaziale de catre parinti la inscrierea in clasa I, unde concurenta a depasit (inca din anul scolar 2014 – 2015 – n.r.) si de cinci ori numarul de locuri disponibile, ar putea fi urmatoarele: Otilia Cazimir, Bogdan Petriceicu-Hasdeu, George Calinescu, Alexandru cel Bun, Stefan Barsanescu si Titu Maiorescu, respectiv Carol I ce tine de Colegiul National Costache Negruzzi, Gheorghe Asachi ce tine de Liceul Teoretic Vasile Alecsandri si forma de invatamant pregatitoare a Colegiului National Garabet Ibraileanu.

Citeste si : Iata clasamentul scolilor si liceelor iesene, in functie de calitatea profesorilor

La nivel de inscriere la gradinite, cele mai solicitate unitati de invatamant prescolare vor fi: cele cu program prelungit nr. 1 si 14 din Pacurari sau unele din Alexandru cel Bun, Podu Ros, Nicolina, Tatarasi sau Dacia, respectiv Copou sau Centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *