Actualitate

Tornadă într-o localitate din Bihor. Furtuna a smuls tone de țiglă de pe case – FOTO, VIDEO

Publicat: 24 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tornadă într-o localitate din Bihor. Furtuna a smuls tone de țiglă de pe case - FOTO VIDEO
O furtună devastatoare a făcut prăpăd, astăzi, în comuna Nojorid din Bihor, iar oamenii au povestit că o tornadă s-ar fi format în timpul furtunii şi a luat pe sus tone de ţiglă de pe acoperişurile caselor

Vremea rea și-a pus amprenta în unele zone din România. O furtună devastatoare a făcut ravagii, astăzi, 24 mai 2021, în comuna Nojorid din județul Bihor, Localnicii au relatat faptul că o tornadă s-ar fi format în timpul furtunii şi a luat pe sus tone de ţiglă de pe acoperişurile caselor lor.

Furtuna devastatoare a lăsat în urmă zeci de case distruse, acoperişurile fiind luate de vântul puternic, în comuna Nojorid din judeţul Bihor.

Întregul judeţ a fost, astăzi, sub incidenţa unei avertizări meteo de tip cod portocaliu de furtună, grindină, vijelie şi descărcări electrice. La finalul furtunii, persoanele au ieşit din case şi au descoperit că tone de ţiglă au fost luate pe sus de vântul puternic.

La final, oamenii au ieşit din case şi, împreună, au început să repare stricăciunile, notează ebihoreanul.ro.

„Tone de țiglă luate de pe acoperișuri de o tornadă, în Nojorid. M-a impresionat cum s-au ajutat oamenii unii pe alții, femeile strângeau resturile, bărbații pe acoperișuri, să înlocuiască țiglele distruse”, a scris Adrian Cris într-o postare pe Facebook.

Prognoza meteo în Iași în perioada 24 – 30 mai 2021

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru județul Iași în internalul 24 – 30 mai 2021. Ieșenii vor avea parte de o vreme care nu este constantă, cu șanse de precipitații în cea de-a doua jumătate a săptămânii. Temperatura aerului se va menține la valorile aflate în normalul termic al perioadei.

În prima parte a săptămânii 24 – 30 mai 2021, ieșenii vor avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi care pot atinge 24 de grade Celsius în termometre. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a indicat o perioadă cu vreme frumoasă, însă cu ușoare intensificări ale vântului. Prognoza meteo în Iași în perioada 24 – 30 mai 2021, emisă de autorități, a arătat și faptul că în cea de-a doua parte a săptămânii vremea se va schimba ușor. De altfel, în cursul anului trecut, în aceeași perioadă, ieșenii au avut parte de o serie de surprize din punct de vedere meteorologic.

Prognoza meteo în Iași în perioada 24 – 30 mai 2021. Vreme plăcută la începutul săptămânii

Astăzi, 24 mai 2021, la Iași vremea va fi în general frumoasă, cu valori cuprinse între o minimă de 13 grade Celsius și o maximă de 22 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla însă în rafale, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne la fel de scăzute. Mâine, 25 mai 2021, ieșenii vor avea parte de o vreme plăcută, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 14 grade Celsius și o maximă de 24 de grade Celsius.

Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Vântul va continua să sufle în rafale și spre seară, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne destul de reduse. De altfel, și în cursul săptămânii trecute, vremea a fost ușor instabilă.

Adauga un comentariu