Economic Local

Cum va fi vremea la Iași în intervalul 18-24 mai 2020. ANM anunță câteva zile cu temperaturi scăzute, cu vreme instabilă. Temperatura maximă înregistrată în Iași va fi de 18 grade

Publicat: 22 mai 2020
bătrână cu umbrela în plaoie
Vremea 21 – 27 septembrie 2020: A fost ultimul weekend călduros!

Meteorologii anunță că în perioada 18-24 mai vom avea parte de o vreme instabilă și mai rece față de zilele precedente. Temperatura maximă înregistrată în Iași va fi de 18 grade. Înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, ziua în majoritatea regiunilor. În regiunea Moldovei valorile termice vor fi apropiate de valorile medii anuale. Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Vremea în Iași în intervalul 18-24 mai 2020 va fi preponderent rece. Potrivit ANM, vineri, 22 mai, cerul va fi parțial noros, cu temperaturi cuprinse între 17 și 7 grade Celsius. Maximă zilei va fi de 17 grade, vântul va sufla cu 18 kilometri la oră, cu rafale de 47 de kilometri la oră. Potrivit ANM în această zi sunt șanse mari de căderi de precipitații. Minima nopții este de 7 grade Celsius. Sâmbătă, 23 mai, maxima zilei va fi de 15 grade Celsius și minimă de 9 grade Celsius pe timpul nopții. Vântul va sufla în rafale de 43 de kilometri la oră. Duminică, 24 mai, maxima zilei va fi de 18 grade Celsius. Pe timpul nopții vor fi înregistrate 8 grade Celsius. Vântul va sufla cu 11 kilometri la oră, iar șansele de precipitații sunt ridicate, de 65 la sută.

Vremea în Moldova în intervalul 18-24 mai va fi mai rece, cu temperaturi maxime de 17-19 grade

La mijlocul acestei săptămâni de prognoză vremea va deveni răcoroasă, chiar rece în timpul dimineților, cu medii ale valorilor maxime de 17-19 grade și minime ce vor scădea spre 6 grade. În primele două zile ale intervalului valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv maxime la nivelul județului în jur de 24 de grade și minime de 10-12 grade. După acest interval se vor înregistra ușoare variații, însă tendința temperaturii va fi de creștere, astfel încât de săptămâna viitoare vor fi temperaturi mai ridicate. Se vor semnala averse locale în 19 și 20 mai, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 24-28 mai. În intervale scurte de timp ori prin acumulare se vor totaliza cantități de apă ce vor depăși 15-25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp. Vântul va avea intensificări cu precădere asociate ploilor când foarte probabil pe suprafețe restrânse va lua aspect de vijelie.

Informații despre vremea la Iași oferă specialiștii din cadrul Centrul Meteorologic Regional Moldova

Instituția din Iași unde se fac previziuni despre vremea la Iași în perioada 18-24 mai este Centrul Meteorologic Regional Moldova, una dintre cele mai vechi instituții meteo din țară. În instituția cu sediul la Iași, se realizează prognoze, de regulă, pentru un interval de la 1 la 7 zile, având la bază rezultatele obținute în urma unui set complex de ecuații matematice care se înregistrează în timp pornind de la starea inițială a atmosferei. Aceleași ecuații matematice se pot utiliza în determinarea stării probabile pentru un interval de maxim 10 zile, utilizând modele mai performante. Instituţia furnizează informații despre apariția unui fenomen meteorologic ca trăznetele, grindină, ploile abundente și intensificări ale vântului ce pot apărea în regiunea Moldovei și, totodată, furnizează prognoze imediate specializate pentru Sistemul Național Antigrindină.

Vremea în celelalte regiuni din țară va fi cu alternanțe termice, cu zile răcoroase și zile cu temperaturi normale

În perioada 18-22 mai 2020 în celelalte regiuni din țară vremea va fi cu alternanțe termice. În Crișana valorile maxime vor varia între 20 și 24 de grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 12 grade. În Transilvania vremea va fi schimbătoare, cu variații termice semnificative. În primele zile valorile maxime mediate pe zonă vor fi de 22-24 de grade Celsius. În Maramureș intervalul de prognoză se va încadra în regimul termic specific perioadei, cu alternanțe termice. Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi cuprinse între 18-24 de grade Celsius. În regiunea Dobrogei intervalul va debuta cu valori termice apropiate de mediile specifice acestei perioade, cu maxime cuprinse între 20-22 de grade și minine de 14 grade Celsius. În Muntenia și Oltenia regimul termic va fi caracterizat de alternanțe între zile cu vreme răcoroasă și zile cu temperaturi termice normale.

Adauga un comentariu