Prima pagină » Culinar » Tort cu piure de mango și jeleu de fructe. Un desert exotic și aerat

Tort cu piure de mango și jeleu de fructe. Un desert exotic și aerat

19 feb. 2024, 14:32,
BZI.ro, în Culinar

Tortul cu piure de mango este un desert ușor și pufos, format dintr-un strat de pandișpan, spumă de mango și un jeleu de fructe! Dacă ești în căutarea unui tort fructat, ușor și aerat pentru următorul eveniment din viața ta, această capodoperă culinară este garantat că îți va captiva privirea, inima și papilele gustative! Pe lângă faptul că este aspectuos, este și deosebit de gustos!

Tort cu piure de mango și jeleu de fructe

Pentru a face pandișpanul veți avea nevoie de 3 ouă mari,1/3 ceașcă zahăr granulat alb, 1/2 linguriță extract de vanilie, 1/2 ceașcă făină obișnuită și 1/2 linguriță praf de copt. Pentru piureul de mango se vor utiliza 2 cești de smântână lichidă, 1/2 ceașcă zahăr granulat alb, 1 linguriță extract de vanilie, 340 g cremă de brânză bătută, încălzită la temperatura camerei, sau 230 gde cremă de brânză obișnuită, 2 mango mari (curățat și tăiat cubulețe), 1/2 ceașcă lapte condensat îndulcit, colorant alimentar piersiciu (opțional), 1/4 ceașcă apă 14 g gelatină fără aromă, 2 plicuri de jeleu de piersici. Pentru glazură va trebui să pregătiți 1/3 ceașcă nectar de mango sau suc de mango, 1 pachet de 85 g jeleu aromat cu piersică sau mango, 1 ceașcă fructe proaspete și fructe de pădure.

Pentru a pregăti blatul de pandișpan, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Așezați hârtia de copt într-o formă de tort cu arc de 23 centimetri. Puneți ouăle și zahărul în bolul mixerului și bateți ouăle și zahărul timp de 8 până la 10 minute până când amestecul devine alb, foarte voluminos și atunci când ridicați spatula se formează colțuri de spumă. Adăugați extractul de vanilie și amestecați timp de 30 de secunde.

Între timp, combinați ingredientele uscate într-un bol separat. Folosind o sită cu plasă fină, cerneți făina și praful de copt în ouă, câte puțin, încorporând-o cu grijă, amestecând de jos în sus. Transferați aluatul de pandișpan în forma pregătită. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15 până la 18 minute, până când partea de sus este aurie. Scoateți blatul din formă și așezați-l pe un grătar pentru a se răci complet. Odată ce pandișpanul s-a răcit, folosiți o furculiță pentru a face găuri pe întreaga sa suprafață. Transferați sucul de mango într-o sticlă cu dozator sau folosiți o pensulă de patiserie și îmbibati blatul cu suc de mango, iar apoi transferați-l înapoi în forma de tort.

Decorați cu fructele proaspete preferate!

Pentru a pregăti piureul de mango, începeți prin a pune smântâna lichidă și zahărul într-un bol de mixer și bateți până se ridica în colțuri. Adăugați vanilia și crema de brânză bătută, moale. Curățați și tăiați mango-urile, apoi puneți-le într-un procesor de alimente până obțineți un piure neted. Adăugați laptele condensat îndulcit și câteva picături de colorant alimentar piersiciu, dacă doriți. Turnați piureul de mango peste smântâna bătută pregătită și combinați încet cu o spatulă, astfel încât să nu piardă din volum.

Adăugați 1/4 ceașcă de apă într-un bol mic și presărați gelatina fără aromă deasupra. Încălziți amestecul la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, până când se dizolvă. Turnați gelatina dizolvată peste piureul de mango și amestecați puțin până se combină. Turnați piureul peste stratul de pandișpan, întinzându-l cu o spatulă până la margini. Puneți tortul în frigider pentru a se întări. Înainte de a adăuga stratul final de jeleu, asteptați aproximativ o oră, sau până când piureul s-a întărit. Decorați partea de sus a tortului cu fructele preferate, apăsându-le ușor în piure.

Pregătiți jeleul de piersică conform instrucțiunilor de pe ambalajul pachetului. Turnați un strat foarte subțire de jeleu peste fructe, doar pentru a le acoperi pe jumătate. Puneți tortul înapoi în frigider timp de aproximativ 20 de minute, până când jeleul se întărește. Acest lucru va ajuta la menținerea fructelor în loc. Turnați jeleul rămas deasupra, și puneți tortul cu piure de mango peste noapte sau pentru minim 6 ore în frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *