Prima pagină » Culinar » Tort de clătite cu urdă. Un răsfăț ideal pentru micul dejun
Tort de clătite cu urdă. Un răsfăț ideal pentru micul dejun

Tort de clătite cu urdă. Un răsfăț ideal pentru micul dejun

16 ian. 2024, 14:51,
în Culinar

Te tentează să începi ziua cu un tort la micul dejun? Acest delicios tort de clătite cu urdă, ardei și castraveți murați este o alegere perfectă atât pentru prima masă a zilei, cât și ca aperitiv sau gustare. Nu ezita să îl încerci! Este o combinație savuroasă, hrănitoare și arată impecabil în farfurie.

Tort de clătite cu urdă, ardei și castraveți murați

Ingrediente pentru foile de clătite constau din 1 ceașcă de făină, 2 ouă, 1 pahar de lapte, 2 lingurițe de zahăr, 2 lingurițe de ulei și un praf de sare.
Pentru pregătirea aluatului, începe prin a amestecă ouăle crude cu puțin lapte rece. Adaugă făina în ploaie și omogenizează amestecul prin mișcări circulare, folosind un tel în formă de pară. Când amestecul devine prea gros, adaugă din nou lapte și repetă acest proces până când compoziția are consistența unei smântâni mai groase.

Dacă ești nesigur cu privire la consistența corectă a amestecului, poți efectua testul polonicului pentru a obține rezultatul dorit. Ia o cantitate mică de compoziție cu ajutorul unui polonic și las-o să se scurgă înapoi în vas. Dacă ultimele picături de compoziție formează 3 stropi mici pe marginea polonicului, unul lângă altul, înseamnă că compoziția este suficient de consistentă pentru clătite. Dacă compoziția se scurge lăsând în urmă o singură picătură pe peretele polonicului, va trebui să adaugi făină. În cazul în care amestecul se scurge greu și formează o masă densă și compactă, înseamnă că ai adăugat prea multă făină și va trebui să mai adaugi lapte sau puțină apă minerală.

Rețetă pas cu pas pentru un deliciu matinal de zile mari

Adaugă o linguriță de ulei în tigaie și încinge-l. Când uleiul s-a încins, adaugă un polonic de compoziție și înclină ușor tigaia în toate direcțiile, astfel încât compoziția să se distribuie uniform. Prăjește clătita pe fiecare parte, fără să o arzi, apoi așaz-o pe o farfurie întinsă. Repetă operațiunea, polonic cu polonic, până când întreaga compoziție s-a transformat în clătite. Încinge o linguriță de ulei în tigaie. După ce acesta s-a încins, adaugă un polonic de compoziție și înclină ușor tigaia în toate direcțiile, astfel încât compoziția să se distribuie uniform în toată suprafața. Prăjește clătita pe ambele părți, având grijă să nu o supra-prăjești, apoi transfer-o pe o farfurie întinsă. Repetă această operațiune, polonic cu polonic, până când întreaga compoziție se transformă în delicioase clătite.

Compoziția pentru clătite cu urdă și mărar se prepara din 400 grame de urdă, 2-3 linguri de smântână, 2 ardei roșii, o legătură de mărar și 3-4 castraveți murați. Începe amestecând urda cu smântâna până obții o compoziție omogenă. Împarte compoziția rezultată în 3 părți egale. Amestecă bine prima treime cu ardeiul tăiat cubulețe și legătura de mărar mărunțit. În a doua treime, adaugă cubulețe mici de castraveți murați. Păstrează a treia parte din amestecul de urdă și smântână simplu, fără adaosuri.

Așază prima clătită pe o farfurie mare sau un platou și unge-o cu amestecul de urdă și smântână. Acoper-o cu a doua clătită și unge-o cu amestecul de urdă, ardei și mărar. Continuă cu a treia clătită, pe care o ungi cu urdă și castraveți murați. Repetă acest proces până când tortul atinge înălțimea dorită. Fii generoasă cu umplutura, astfel încât straturile de compoziție să fie cât mai vizibile. Lasă ultima foaie de clătită neacoperită. Dacă dorești, poți orna tortul de clătite cu urdă cu fire de mărar, ardei roșu sau castraveți murați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`