Culinar

Tort diplomat cu pișcoturi. Un desert rafinat pe placul tuturor celor de la masă

Publicat: 15 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tort diplomat cu pișcoturi. Un desert rafinat pe placul tuturor celor de la masă
Tortul diplomat cu pișcoturi este ideal la mesele festive alături de alte bucate alese.

La ceas aniversar putem pregăti pentru cei dragi un tort diplomat cu pișcoturi. Acest deliciu are un aspect deosebit, este gustos, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată cum poți să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert rafinat pe placul tuturor celor de la masă.

Tort diplomat cu pișcoturi

Atunci când ne pregătim pentru o petrecere de neuitat la ceas aniversar, putem să îi surprindem pe cei de la masă cu un tort diplomat cu pișcoturi. Acest desert are o savoare aparte, se face foarte ușor acasă, iar dacă folosim câteva arome inedite vom obține un tort irezistibil. Tortul diplomat făcut cu pișcoturi este ideal la zi de sărbătoare, dar poate fi pregătit și la mesele cu cei dragi.

Pe lângă acest deliciu încântător, putem pregăti și o prăjitură boema cu cafea. Prăjitura cu cafea este aromată, gustoasă și poate fi servită ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert savuros. Când vine vorba de torturi și prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete.

Pentru a obține un tort cremos, cu blat însiropat și cu un decor inedit, putem opta pentru tortul diplomat cu pișcoturi. Acesta poate fi făcut cu un blat cu nucă savuros sau cu un blat cu vanilie și cremă de zahăr ars. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei pregăti un desert spectaculos

Dacă vrem să facem acasă un tort diplomat cu pișcoturi vom avea nevoie de 1 pachet de pișcoturi pentru baza tortului, pentru cremă vom folosi 5 ouă, 200 g de zahăr, 1 praf de sare, fructe proaspete sau fructe de compot la alegere, după preferințe, 40 g de gelatină, 30 g de coajă confiată de portocală și 750 g de frișcă naturală. Pentru decor vom avea nevoie de 250 g de compot de portocale, 1 pliculeț de gelatină, frișcă și câteva frunze de mentă.

Mai întâi se prepară crema pentru tortul diplomat cu pișcoturi. Se pune gelatina în 100 ml de sirop de fructe, în cazul în care folosim pentru tort fructe din compot. După aceea se bat ouăle împreună cu zahărul într-o cratiță mare până când zahărul se topește. Se fierbe după aceea crema la foc mic amestecând continuu să nu se lipească. Se lasă la foc până când crema capătă o textură ca de budincă.

Crema pentru tort se fierbe la abur, punând cratița în alta cu apă fierbinte. Când crema este gata se adaugă în compoziție și gelatina hidratată anterior, apoi se pune și coaja confiată de portocală. După ce crema se răcește complet se pun și fructele din compot. Cât timp crema se lasă la răcit, se bate frișca lichidă până când capătă consistență. Se încorporează după aceea frișca în crema de ouă și zahăr. Următorul pas constă în asamblarea tortului diplomat cu pișcoturi.

Se ia o formă de tort rotundă și se îmbracă interiorul cu folie. La baza formei și pe pereții inelului se așază pișcoturi însiropate în compot. După aceea se toarnă crema cu fructe în interior, apoi se prepară un jeleu din compotul de portocale pe care îl vom întinde deasupra tortului pentru a-i oferi un plus de savoare. Când este gata, se pune tortul diplomat cu pișcoturi la frigider timp de 5 ore apoi se scoate de la rece și se decorează cu frișcă, bucăți de fructe proaspete sau din compot, dar și cu câteva frunze de mentă. Cu siguranță vom obține la final un tort gustos și spectaculos.

Tortul diplomat cu pișcoturi este ideal la mesele festive alături de alte bucate alese. Tortul diplomat este savuros, se face ușor, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică, la final vom obține un desert pe placul celor dragi.

Adauga un comentariu