Culinar

Blat de tort cu nucă. Iată cum să pregătești pentru cei dragi un tort delicios

Publicat: 15 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Blat de tort cu nucă. Iată cum să pregătești pentru cei dragi un tort delicios
Pentru a pregăti acasă un tort delicios și aromat, ideal este blatul de tort cu nucă.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un tort gustos, este bine să știm cum se face acasă un blat de tort cu nucă. Pentru a pregăti un desert spectaculos și aromat, blatul de tort trebuie să fie pufos și însiropat. Acesta este ușor de făcut acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, desertul va fi cu siguranță pe placul tuturor. Iată cum să pregătești pentru cei dragi un tort delicios.

Cel mai bun blat de tort cu nucă

Atunci când vrem să pregătim acasă un tort delicios, ideal este blatul de tort cu nucă. Preparat după rețeta tradițională, acesta este ușor de făcut, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite, vom obține un plus de savoare.

Blatul de tort cu nucă este extrem de hrănitor și poate fi, de asemenea, însiropat pentru a avea un gust rafinat. Tortul de casă este nelipsit de la mesele festive alături de prăjitura imperială sau de tradiționalii biscuiți de casă pentru copii.

Mai mult, pentru zilele de sărbătoare și nu numai, gospodinele pregătesc și prăjituri festive de casă sau prăjituri cu aluat răzuit. Acestea sunt gustoase și amintesc de vremea copilăriei. La fel de apreciate sunt și ruladele aperitiv deosebite, perfecte atunci când avem musafiri la masă.

Când vine vorba de savurosul tort făcut acasă, ideal este blatul de tort cu nucă.

Rețeta simplă pentru un blat de tort pufos și gustos

Dacă vrem să ne bucurăm de un desert rafinat și gustos făcut acasă, trebuie să pregătim mai întâi un blat de tort. Gospodinele care preferă un blat cu o textură fină și consistentă, optează pentru un blat de tort cu nucă.

Ingrediente

8 ouă

150 g de zahăr

130 g de nucă măcinată

1 linguriță de zeamă de lămâie

20 g de pesmet

150 g de făină de calitate

5 g de praf de copt

sare

ulei

zahăr pudră

Mod de preparare

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri, se pune puțină sare și se bat până devin spumoase. Peste albușurile spumă se adaugă zahărul și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Se pune ulterior și zeama de lămâie, iar după ce se amestecă bine, vom obține o bezea fermă.

Se adaugă apoi gălbenușurile și se amestecă bine, după care se pune făina cernută, nuca măcinată și pesmetul. După ce compoziția se omogenizează, se pregătește tava în care vom coace blatul.

Se unge tava cu ulei apoi se tapetează cu hârtie de copt. Se pune în tavă compoziția de blat cu nucă și se uniformizează. Blatul se coace timp de 30 de minute, fiind testat cu ajutorul unei scobitori dacă este perfect copt.

Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit, apoi se va secționa în trei părți. Blatul poate fi însiropat însă este de preferat să fie lăsat așa, având în vedere că este făcut cu nucă măcinată și are o textură consistentă, dar fină.

Tortul cu blat de nucă poate fi umplut cu cremă de ciocolată, cu vanilie, cu fructe sau cu alte creme și ingrediente delicioase.

Pentru a pregăti acasă un tort delicios și aromat, ideal este blatul de tort cu nucă. Acesta are o textură fină și ne va ajuta să obținem un desert de neuitat.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu