Culinar

Prăjitură mărțișor. Cum să pregătești un desert rafinat pentru persoana dragă

Publicat: 17 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Prăjitura mărțișor este un desert rafinat format din cruste de un roșu strălucitor și foarte aspectuoase peste o cremă albă ca zăpada, care contrastează. Acest minunat produs de patiserie provine din SUA, dar nu se știe în prezent cum, unde anume și în ce împrejurări a luat naștere rețeta.

Un lucru este cert, desertul a câștigat o popularitate enormă și a devenit un deliciu preferat al gurmanzilor delicați din aproape toată lumea. Acest lucru se datorează nu numai aspectului original al prăjiturii, ci și gustului incomparabil al crustei umede și spongioase, combinată cu o cremă delicată și cremoasă. Astăzi vă propunem să preparați acest desert iconic cu propriile mâini.

Prăjitură mărțișor. Ingredientele necesare pentru a găti bomba calorică

Pentru a pregăti prăjitura veți avea nevoie de 4 ouă, 1,5 linguri de pudră de cacao, 450 grame de făină și 400 ml de ulei vegetal rafinat. De asemenea, veți avea nevoie de 370 gr de chefir, ¼ linguriță de sare, 400 gr de zahăr, 2,5 linguriță de praf de copt și 1,3 linguriță de bicarbonat de sodiu. De asemenea, veți avea nevoie de 2-3 lingurițe de gel colorant alimentar roșu.

Pentru a pregăti crema pentru tort veți avea nevoie de 300 gr de smântână de 33-35% și 400 gr de cremă de brânză de vaci. De asemenea, veți mai avea nevoie de 150 gr de zahăr pudră după gust. Pentru a pregăti Red Velvet biscuit de tort de catifea roșie, se combină toate ouăle deodată, fără a le împărți în albușuri și gălbenușuri, cu zahărul și se bat cu mixerul timp de aproximativ 5 minute, până când sunt ușoare și pufoase.

Adăugați bicarbonat de sodiu în chefir și amestecați bine, apoi adăugați colorantul sub formă de gel în produsul din lapte fermentat și amestecați pentru a colora uniform lichidul în roșu aprins. Dacă nuanța este palidă, doza poate fi ușor mărită. În chefirul colorat se toarnă ulei vegetal. Pentru prăjitura mărțișor, uleiul trebuie să fie de bună calitate și rafinat, inodor și fără gust, astfel încât desertul finit să nu aibă un gust neplăcut.

Cât timp se coc blaturile pentru tort? Recomandări pentru a pregăti deliciul

Separat, amestecați și cerneți făina, pudra de cacao și praful de copt printr-o sită fină, adăugați sare fină. De asemenea, turnați ingredientele uscate în amestecul de ouă, apoi turnați amestecul de ulei colorat și chefir. Se bate cu mixerul până se obține un amestec omogen de culoare roșu aprins, fără cocoloașe de făină.

Aluatul de biscuiți obținut se împarte în două și se distribuie în două forme cu diametrul de 20-22 cm. Coaceți blatul timp de aproximativ 30-40 de minute la 180 de grade. Din moment ce acesta este complet răcit, tăiați blatul de biscuiți pe lungime în două părți. Faceți același lucru cu al doilea biscuit, veți obține în final 4 straturi de tort roșu.

Frișca răcită se bate cu un mixer până când devine tare. Într-un recipient separat se amestecă pudra dulce cu crema de brânză. Bateți ușor, în reprize, adăugați frișca în crema de brânză, amestecând ușor cu o lingură.

Cum se asamblează un acest tort? Idei pentru decor

Pentru a asambla tortul, puneți o singură prăjitură pe o farfurie. Tortul este atât de moale, sfărâmicios și umed încât nu trebuie să îl îmbibați cu nimic altceva, așa că întindem uniform stratul de cremă și apoi așezăm următorul blat.

Pe ultimul strat de prăjitură mărțișor, aplicați crema rămasă, apoi neteziți suprafața și părțile laterale ale tortului cu un cuțit mare sau o spatulă. Decorați tortul în orice mod doriți, puteți face o doză suplimentară de cremă și o puteți decora cu o pungă de plastic. De asemenea, pentru decor puteți să utilizați fructe de pădure proaspete sau frunze de mentă. Asigurați-vă că lăsați prăjitura să stea pe un raft al frigiderului timp de 3-4 ore înainte de a o servi.

Adauga un comentariu