Coronavirus

Tot mai multe țări raportează cazuri de COVID-19 la nurci, tulpina este rezistentă la toate vaccinurile aflate în teste

Publicat: 07 nov. 2020

Şase ţări au raportat până acum cazuri de Covid-19 la nurci, tulpina este rezistentă la toate vaccinurile aflate în teste. Cazurile au fost înregistrate la ferme, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform AFP.

Zilele trecute, Danemarca a decis sacrificarea a aproximativ 17 milioane de nurci, după ce s-a descoperit că sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor.

„Până acum, şase ţări, şi anume Danemarca, Olanda, Spania, Suedia, Italia şi SUA au raportat cazuri de SARS-CoV-2 la fermele de nurci”, se arată într-un comunicat al OMS.

Studii legate de cazurile de COVID-19 la nurci

Sunt în derulare studii pentru a afla cum şi de ce nurcile au contractat şi răspândit coronavirusul.

OMS precizează, în comunicat, că virusul se transmite de la om la om prin secreţii respiratorii şi prin contact apropiat, dar există şi cazuri de contaminare la contactul om – animal. Mai multe animale care au fost în contact cu oameni infectaţi – nurci, câini, pisici, lei, tigri – au fost testate pozitiv cu Covid-19.

Danemarca va eutanasia 17 milioane de nurci pentru a opri o mutație a Covid-19

Danemarca, cel mai mare producător mondial de blană de nurcă, a anuntat că va eutanasia toate nurcile din țara după ce o mutație a noului coronavirus a fost detectată in fermele de nurcă și s-a răspândit la oameni.

Mutația „ar putea reprezenta un risc ca vaccinurile viitoare impotriva coronavirusului să nu funcționeze așa cum ar trebui”, a declarat premierul Mette Frederiksen, într-o conferință de presă, adăugând ca este necesar să se eutanasieze toate nurcile”.

„Virusul mutant ar putea avea astfel consecințe negative grave asupra răspunsului întregii lumi la pandemia în curs de desfășurare”, a spus mai spus aceasta.

Poliția daneză a estimat că ar trebui ucse între 15 și 17 milioane de nurci.

12 persoane sunt înregistrate în prezent ca infectate cu o formă mutantă de coronavirus, în Danemarca. Specialistii sustin că virusul mutant răspunde slab la anticorpi.

Industria nurcilor din Danemarca este cea mai mare de acest gen din lume, producând anual 12-13 milioane de piei.

Coronavirus a fost detectat la 207 ferme de nurcă daneze, a spus Mette Frederiksen. Măsura de urgență ar opri efectiv industria pentru câțiva ani, a admis premierul.

Forțele armate și serviciile de pompieri vor fi implicate în sacrificarea animalelor, a mai spus Mette Frederiksen.

Experții din sănătate au identificat la nurci tulpini de virus care ar fi suferit mutații

Autorităţile sanitare au identificat tulpini de virus la om şi la nurcă ce prezentau o sensibilitate redusă la anticorpi, existând riscul de a afecta eficacitatea viitoarelor vaccinuri, a mai spus premierul Mette Frederiksen, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Sănătăţii din Danemarca a declarat că aproximativ jumătate dintre cei 783 de danezi infectaţi din nordul ţării, unde se află un număr mare de crescătorii de nurci, au fost infectaţi cu o tulpină de virus provenită din ferme.

Autorităţile au înregistrat cinci cazuri de infectare cu noua tulpină în crescătorii de nurci şi 12 cazuri la oameni.

Efectivele de nurci din Danemarca totalizează între 15 şi 17 milioane milioane de exemplare, au precizat autorităţile.

Comentarii
  • persoanele infectate care ingrijeau nurcile au transmis virusul sars cov 2 si la nurci pentru ca virusul se transmite prin aerosoli prin respiratie, acelasi cazuri s-au intamplat si in spania la ferma de animale cu nurci cu focar de covid la ingrijitori care au transmis si la nurci, de data asta in sfarsit Oms da un raspuns corect

  • Virusul s-a transmis de la om la animal si a suferit o mutatie in corpul animalului Prin urmare adio vaccin niciun vaccin nu va fi eficient virusul chinezesc sars cov 2 este virus de laborator este virus cibernetic si isi modifica algoritmii in functie de nnn…. factori. este explicabil ca se transmite de la om la animal sau de la om la om, la origine primele contaminari s-a transmis de la om la om este foarte clar, prin aerosolii raspanditi cu sars cov 2 de laboratorul militar din wuhan. NU VEDETI CU BRUCELOZA CUM SE JUSTIFICA CHINA CA AU SCAPAT IN ATMOSFERA AEROSOLI DE BACTERIE BRUCELA DIN LABORATOR. CHINA PREA SE JOACA CU VIATA PLANETEI NUMA IN CHINA SCAPA AEROSOLI DE BACTERII SI VIRUSI DIN LABORATOARE PE CARE NI-I DA LA TOTI DE PE PAMANT.Nu stau in picioare minciunile chinei cu pangolinul care a mancat liliacul , praf in ochi la prosti

Adauga un comentariu