Local

Tot mai mulți copii orfani din cadrul centrelor DGASPC Iași sunt adoptați. Numărul bebelușilor abandonați a scăzut

Publicat: 30 sept. 2020
Adopțiile minorilor din cadrul DGASPC Iași din primul trimestru pare că va egala, până la finalul anului 2020, numărul adopțiilor înregistrate anul trecut
DGASPC Iași a înregistrat un număr de zece adopții în primul trimestru al anului 2020

În perioada 1 ianuarie – 26 iunie 2020, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a încredințat, în vederea adopției, zece copii. Totodată, numărul cazurilor de abandon, sesizate de către unitățile medicale din județul Iași a scăzut ușor în trimestrul 1 al anului 2020, față de același trimestru al anului trecut

În primul trimestru al anului 2020, în raportul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași sunt menționate zece cazuri de adopții. Dintre aceste cazuri, nouă copii au fost încredintați persoanelor sau familiilor adoptatoare aflate în evidența DGASPC Iași, din care cinci cazuri provin din sistemul de protecție DGASPC din alte județe, fiind încredintați în vederea adopției persoanelor sau familiilor adoptatoare din evidența DGASPC Iași. De la începutul anului 2020, doar un copil a ieșit din sistemul de protecție al DGASPC Iași, fiind încredințat în vederea adopției unei familii adoptatoare aflate în evidența DGASPC din alt județ.

De precizat faptul că au fost organizate două cursuri de către DGASPC Iași pentru familii care doresc să adopte un copil, la care au participat 40 de persoane. De asemenea, au fost atestate 31 de familii adoptatoare, din care 20 sunt familii aflate la primul atestat, iar alte 11 au reînnoit atestatul.

Mai puține cazuri de abandon al copiilor în unitățile medicale din județul Iași

Totodată, numărul cazurilor sesizate de către unitățile medicale din județul Iași a scăzut ușor în trimestrul 1 al anului 2020, față de același trimestru al anului trecut. Astfel, din 193 de cazuri sesizate de către unitățile medicale din județul Iași în trimestrul 1 al anului 2019, în acest an au fost sesizate doar 164 de cazuri. Pe de altă parte, în instanța de judecată a Tribunalului Iași s-au derulat demersuri juridice pentru un număr de 37 de cazuri, în vederea deschiderii procedurii de adopție. În ceea ce privește procedurile de potrivire teoretică și practică în vederea plasării copiilor adoptabili în astfel de familii au fost derulate demersuri juridice pentru un număr de 80 cazuri.

Copiii din familiile adaptatoare sunt monitorizați postadopție de către DGASPC Iași

DGASPC Iași monitorizează evoluția copilului adoptat și acordă suport și asistență de specialitate atât lui, cât și familiei adaptatoare. Totodată, organizează cursuri pentru dezvoltarea capacităților parentale și oferă informații și consiliere copiilor și părinților adoptivi. În perioada 1 ianuarie – 30 iunie au fost monitorizate 106 familii, iar șase cazuri au fost finalizate. Totuși, dacă la încheierea monitorizării persoanele adoptate vor să își identifice părinții firești sau rudele biologice, DGASPC Iași le asigură servicii de sprijin și suport în acest demers. De asemenea, instituția mai oferă și consilierea și pregătirea părinților, a rudelor biologice, dar și a adoptatului.

Comentarii
  • Nu va mai laudati degeaba ca realitatea e alta. Bataie de joc si discursuri false despre interesul superior al copilului. Va bateti joc de viata si viitorul copiilor. Sunteti rupti de realitatea din teren ca stati in birouri si cand mergeti in teren sunteti cu ochii dupa luat, mai ales de la asistentii maternali. Ii anuntati pe asistentii sociali de la Primarii ca mergeti in vizita si ei anunta cazurile si iese totul bine si frumos. Si cei care sufera sunt tot copiii ca faceti anchete cu rezultate false.
    Florin Ion si gasca de la DGASPC fac abuzuri si nu urmaresc interesul copiilor. Stau bine mersi si fac hartii mincinoase din birou.
    Apropo, ca au dosare penale in cercetare si ocupa functii e ok? Poate daca pleaca Popa de la CJ, va disparea si tutankamonul de Florin Ion si fufele care ii tin trena.

  • Jos fufele din Directie! Jos putorile care atau pe tocuri si au aere de demnitari! Stou doar sa faca shoppung online, la ce salarii au, cred ca numai asra le preocupa. Sunt multe care s niste fasaite, expirate dar ele au impresia ca fac treabă. Sper ca pnl sa le taie aceste salarii nesimtite. Costel alexe, sper sa faci dreptate si sa nu permiti ca niste rebuturi sa câștige atat demult. Ss le mai vad eu cu chanele si vuitoane!

Adauga un comentariu