Sanatate

Tot mai mulți tineri trebuie să știe! Principalul factor care cauzează îmbătrânirea prematură și cum să îl previi

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tot mai mulți tineri trebuie să știe Principalul factor care cauzează îmbătrânirea prematură și cum să îl previi
Principalul factor care provoacă îmbătrânirea prematură

Daniel Barrett, un chirurg plastician de renume mondial a dezvăluit factorul care cauzează îmbătrânirea prematură. De asemenea, medicul ne oferă și câteva sfaturi la care putem apela pentru a combate acest proces. Medicul a dezvăluit recent că stresul este o preocupare majoră când vine vorba de îmbătrânire, deoarece afectează intestinul, care este direct legat de sănătatea pielii, precum și de sănătatea metabolică, cerebrală și imunitară.

Dacă te simți stresat săptămâni, luni sau chiar ani la rând, corpul tău, în special pielea ta, nu primește în mod constant nutrienții esențiali și încetinește creșterea noilor celule ale pielii.

Principalul factor care provoacă îmbătrânirea prematură

Stresul cronic, fie că este psihologic, fizic sau celular, a fost demonstrat că accelerează procesele de îmbătrânire și promovează debutul timpuriu al afecțiunilor specifice vârstelor mai înaintate.

Auzim toată ziua despre efectele negative ale stresului oxidativ, care ne îmbătrânește și ne expune riscului de îmbolnăvire, însă nu avem idee ce este stresul oxidativ și cum ne afectează.

Stresul oxidativ apare în organism în urmă dezechilibrului dintre radicalii liberi și nivelul de antioxidanți. Radicalii liberi sunt molecule care conțin oxigen, însă au un număr impar de electroni – asta înseamnă că interacționează cu ușurință cu alte molecule.

Așadar, aceștia pot cauza reacții chimice în lanț, aceste reacții pot fi benefice, însă în aceeași măsură pot fi și dăunătoare.

Stresul oxidativ moderat este normal și nu cauzează daune permanente în organism. Însă atunci când stresul oxidativ din organism înregistrează o creștere, procesul de îmbătrânire este accelerat – în acest fel, apar mai devreme ridurile, creierul îmbătrânește și la fel îmbătrânesc și alte organe vitale.

Cum pot rezolva problemele de piele legate de stres?

Consumă antioxidanți: Un principiu bun de urmat este: cu cât fructele și legumele sunt mai colorate, cu atât au mai mulți antioxidanți.

Bea multă apă: Acest lucru ajută la menținerea pielii hidratate.

Concentrează-te pe sănătatea intestinală: Plantele precum mușețelul, ginsengul, ginkgo biloba, lavanda, melisa, păpădia, rhodiola și ashwagandha pot ajuta să reduci stresul și să susții organismul în perioadele stresante.

Dormi bine: Este important să dormi profund cât mai mult posibil, deoarece acest lucru îi oferă organismului timp să se regenereze.

Adauga un comentariu