Local

Toţi ieşenii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun, după data de 15 mai. Ce reguli trebuie să urmeze

Publicat: 28 apr. 2020
autobuz pe strazile Iasului
vom putea circula cu transportul publci in comun in Iasi

Într-o conferinţă de presă, primarul Iașului, Mihai Chirica a vorbit despre relaxarea măsurilor privind Transportul Public în Comun. Aşadar, după data de 15 mai, edilul Iaşului a explicat faptul că transportul în Iaşi va fi la fel de strict în ceea ce priveşte luarea măsurilor sanitare de protecţie împotriva infectării cu COVID-19, iar ieșenii trebuie sa urmeze niște reguli.

”Răspunsul meu este nu! Nu vom relaxa măsurile de siguranţă de la data de 15 mai. Să nu ne aşteptăm la acest lucru. Sub nicio formă nu o să mai accept aglomeraţiile din mijloacele de transport în comun. Nimeni nu poate să vină, în mod oficial, într-o declaraţie, şi să îşi asume faptul că după data de 15 mai a dispărut riscul de infecţie. Până nu apare un act oficial care să spună faptul că pandemia a încetat, măsurile nu vor fi relaxate” a declarat Mihai Chirica.

Primarul Iaşului a dat drept exemplu măsurile luate în marele aglomeraţii urbane din Europa

”Capitalele mari ale Europei s-au reorientat. Ce punem în locul transportului public în comun? Nici ei nu acceptă un transport public aglomerat, cel puţin până la terminarea pandemiei. Au început să caute soluţii pe distanţe nu mai lungi de 15 minute. De la biciclete, triciclete etc. Aceeaşi traiectorie trebuie să o urmăm şi noi.Altfel ajungem de unde am plecat. Nu trebuie să riscăm economia încă o perioadă de timp.”

În funcţie de hotărârile Guvernului, Iaşul va lua măsurile aferente. Mijloacele de transport în comun vor fi deschise tuturor ieşenilor, dar cu anumite restricţii

”După 15 mai, în funcţie şi de Guvern, ne vom adapta. Toate mijloacele de transport în comun vor reintra în funcţiune. Toţi cei, aproape, 790 de angajaţi vor fi chemaţi la lucru. Se vor ocupa doar locurile de pe scaun. Fiecare călător trebuie să aibă mască şi mănuşi, fiecare conductor va fi echipat corespunzător. Iar la fel ca până acum, uşa conductorului nu va fi deschisă. Aceste măsuri le-am şi discutat şi le vom continua. După ridicarea restricţiilor, din dorinţa de a reporni mecanismul economic, tuturor categoriile profesionale li se va permite accesul în mijloacele de transport în comun. Desigur, dacă până atunci nu vor apărea alte ordonanţe. Vă asigur că vom evita aglomeraţiile şi vom încerca să protejăm în continuare populaţia.” a explicat Mihai Chirica.

În altă ordine de idei, Mihai Chirica a vorbit şi despre situaţia şcolilor din Iași şi a elevilor din Iaşi, dar şi despre achiziţionarea unor echipamente medicale.

Puteți urmări întreaga conferință de presă aici

Comentarii
  • Organizare suplimentara:
    1. In statii, călătorii stau la rand distantati la 2 m de fiecare.
    2. Călătorii vor urca pe ușa din spate în limita locurilor disponibile.
    3. Călătorii coboară pe ușa din mijloc.
    4. Pensionarii nu au prioritate spre deosebire de salariati.

Adauga un comentariu