Local

Toți pasionații de motoare sunt invidioși pe acest ieșean! Dragoș Stăcescu are o mașină ”preparată” care deține un record european – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 05 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Toți pasionații de motoare sunt invidioși pe acest ieșean Dragoș Stăcescu are o mașină preparată care deține un record european  GALERIE FOTO  VIDEO
Echipa care face parte din service-ul ”Drag Racing” este pe piață de 11 ani și din 2017 a deținut recorduri la diesel-uri

Dragoș Stăcescu este inginer automatist și compania actuală a fost înființată din pasiune pentru mașini, pasiune moștenită de la tatăl său și, în acest moment, deține la Iași o mașină care deține recordul european la Diesel pe 402m în competițiile disciplinei sportive denumită ”Drag Racing”

Dragoș Stăcescu este pasionat de sporturile cu motor fiind pilot licențiat de către Federația Română de Automobilism Sportiv. Acesta promovează practicarea acestor sporturi legal, în cadru organizat, fiind vorba despre competiții desfășurate la noi în țară sub numele de ”Drag Racing Events Romania”.

”Vorbim despre o mașină care deține recordul european la DIESEL pe 402m în competițiile disciplinei sportive denumită «Drag Racing». Recordul a fost doborât de noi pentru prima dată Ungaria, în 2020, iar în 2021 l-am îmbunătățit în România. Timpii au fost 9,24 secunde, în 2020 (recordul european era 9.46 secunde la acel moment), iar în România, în 2021, am rulat 9,10 secunde, practic doborându-ne recordul precedent și stabilind un nou record național+european la diesel”, declară pentru reporterii BZI Dragoș Stănescu.

Cum arată mașina ”preparată“ care deține un record european

Dragoș Stăcescu susține faptul că mașina în cauză a avut la bază un motor de 2 litri și propulsie spate, iar ulterior a primit conversie la 3 litri biturbo și transmisie integrală. Este vorba despre de un BMW 135xd și este emblema companiei.

”Mașina în cauză este un BMW 135xd care la bază a avut motor de 2 litri și propulsie spate, iar ulterior a primit conversie la 3 litri biturbo și transmisie integrală. Mașina este emblema companiei pe care o dețin și o reprezint, CompleteCHIP, al cărei obiect de activitate este axat pe creșterea performanțelor dinamice ale autoturismelor, portofoliul majoritar fiind alcătuit din mașini diesel”, menționează Dragoș Stăcescu.

Echipa care face parte din service-ul ”Drag Racing” este pe piață de 11 ani și din 2017 a deținut recorduri la diesel-uri și s-a implicat în diferite competiții sportive pentru a demonstra abilitățile pe care le are în ceea ce privește îmbunătățirea performanțelor motoarelor.

”Suntem de 11 ani pe piață și din 2017 am deținut pe rând recorduri la diesel-uri de stradă sau profi, mai întâi naționale și acum europene, și ne-am implicat în competiții sportive pentru a demonstra abilitățile noastre în ceea ce privește îmbunătățirea performanțelor motoarelor. Considerăm acest record european ca fiind cartea noastră de vizită”, mai adaugă fondatorul CompleteCHIP, Dragoș Stăcescu.

Cum a apărut această mașină

Mașina a fost construită în iarna anului 2017. La acel moment, soluțiile de upgrade nu erau atât de variate și s-a optat pentru o turbină hybrid, iar partea de alimentară a fost implementată 100% de ei.

”Mașina a fost construită în anul 2017. Atunci soluțiile de upgrade nu erau atât de numeroase, ca  acum, 5 ani mai târziu, și atunci am optat pentru o turbină hybrid de la Pro Turbo. Pentru partea de alimentare am implementat o soluție de alimentare cu combustibil”, precizează fondatorul service-ului de tunning din Iași.

Echipa a avut un succes răsunător în Ungaria, deoarece a obținut niște cifre de reținut pentru acea vreme și a reușit să bată recordul cu ocazia acelei etape, iar mașina a reușit să ruleze în 11,1 secunde. Dar în vara aceluiași an Dragoș a luat decizia de a crea o altă mașină ce purta semnătura de Softer Complet Cip pentru a doborî timpul respectiv. Acest BMW 135 xd a reușit să scoată 9,46s la acel moment, devenind, astfel, mașina preparată care deține recordul european.

Tags:
Adauga un comentariu