Prima pagină » Actualitate » Toți pensionarii trebuie să știe asta: Când se dau banii de pensii în luna iunie
Toți pensionarii trebuie să știe asta: Când se dau banii de pensii în luna iunie

Toți pensionarii trebuie să știe asta: Când se dau banii de pensii în luna iunie

10 mai 2024, 14:29,
BZI.ro, în Actualitate

Bucuria făcută de Paște de către Guvern pensionarilor pentru plata pensiilor se va transforma rapid într-o adevărată. Astfel, s-a decis când se dau banii de pensii în luna iunie. Devansarea plăților înainte de sărbătorile pascale aduce o perioadă de până la 40 de zile până la plata următoarei pensii, cea din iunie.

Când intră banii de pensii în luna iunie

Pensionarii români se confruntă cu o perioadă dificilă între două plăți consecutive ale pensiilor, care poate ajunge să depășească 40 de zile.

Pentru marea majoritate a pensionarilor din România, această situație reprezintă o provocare majoră, în special în contextul în care trăiesc de la o lună la alta bazându-se pe aceste venituri.

Recent, Guvernul României, la solicitarea premierului Marcel Ciolacu, a aprobat o măsură de accelerare a plății pensiilor pentru a veni în sprijinul pensionarilor în perioada Sărbătorilor Pascale. Astfel, pensionarii au primit pensiile la începutul lunii mai, mai devreme decât este obișnuit. Chiar dacă această inițiativă a fost întâmpinată cu bucurie, acum aceasta a creat un interval neobișnuit de lung până la următoarea plată programată pentru luna iunie.

Pensionarii au de așteptat 40 de zile de așteptare

Plățile pensiilor sunt, în mod obișnuit, virate în conturile bancare ale pensionarilor sau livrate la domiciliu prin intermediul Poștei Române și băncilor comerciale partenere cu Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), în jurul datei de 12 a fiecărei luni. Cu toate acestea, datorită devansării datei de plată în mai, iunie va fi o lună de așteptare extinsă pentru pensionari.

„Devansarea plății pensiilor înainte de sărbătorile de Paște presupune un efort susținut pentru care vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați, colegilor din minister, Casei Naționale de Pensii Publice și caselor teritoriale de pensii, băncilor comerciale cu care CNPP are încheiate convenții și, nu în ultimul rând, reprezentanților Poștei Române, care vor face eforturi pentru ca aceste drepturi să ajungă cât mai repede la pensionari”, a reamintit ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Intervalul de peste 40 de zile între două plăți consecutive ale pensiilor poate avea consecințe semnificative asupra pensionarilor, în special pentru cei care nu au alte surse de venit sau rezerve financiare. Această situație poate duce la dificultăți în gestionarea cheltuielilor zilnice, plata facturilor și procurarea medicamentelor necesare.

În paralel cu aceste provocări imediate, Guvernul României pregătește implementarea unei legi a pensiilor începând cu 1 septembrie 2024. Această lege promite o recalculare a pensiilor, care ar putea oferi sume suplimentare pensionarilor. Autoritățile locale se află în faza finală a acestui proces, iar pensionarii vor fi în curând informați despre noile sume pe care le vor primi. Aceasta este o veste bună pentru viitor, dar până la implementarea efectivă a legii, mulți pensionari trebuie să navigheze prin dificultățile prezentate de intervalul extins între plăți.

Pe măsură ce România se pregătește pentru aceste schimbări, este esențial să se ia în considerare măsuri care să minimizeze impactul negativ al acestor lungi perioade de așteptare între plăți, pentru a asigura că pensionarii pot gestiona eficient resursele financiare de care dispun.

Acum, pensionarii știu când se dau banii de pensii în luna iunie și cât mai au de așteptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024