Local

Circulația tramvaielor din Iași, blocată. Un autoturism a fost parcat lângă linia de tramvai

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Circulația tramvaielor din Iași blocată. Un autoturism a fost parcat lângă linia de tramvai
O mașină a blocat circulația timp de 10 minute, în Iași.

În cursul zilei de marți, 18 Ianuarie 2022, o mașină a blocat circulația tramvaielor din Iași timp de 10 minute. Automobilul era parcat neregulamentar înainte de stația Piața Chirilă din Tătărași. În poze se vede că tramvaiul a fost nevoit să staționeze, fiind imposibil să treacă de autoturism.

În  luna octombrie, traficul a fost blocat de o maşină de Poliţie parcată neregulamentar în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi. Din această cauză, mașina de gunoi nu a putut ajunge la ghenă. Mașinile parcate neregulamentar reprezintă o problemă majoră pentru șoferii ieșeni, fapt pentru care Poliția Locală solicită cetățenilor să reclame astfel de situații

Ce riscă persoanele care parchează neregulamentar

Dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, poliţia locală poate lua măsura tehnico-administrativă de a ridica vehiculul. Această acțiune constituie serviciu public şi se realizează pe durata a 24 de ore. Persoanele fizice şi juridice au obligaţia să nu își parcheze autoturismele pe domeniul public, înafara spațiilor speciale.

În anul 2020, polițiștii au sancționat contravenţional peste 40 de conducători auto care şi-au parcat maşinile neregulamentar. Agenții au ridicat automobilele cu ajutorul angajaților de la Direcţie de Administrare a Străzilor şi Iluminatului Public.

 

Adauga un comentariu