Local

Tragedie la Iași! Copilul de 4 luni aruncat de propria mamă de la etaj a murit – UPDATE

Publicat: 11 ian. 2024
_____ Vizualizări 15 Comentarii
Tragedie la Iași Copilul de 4 luni aruncat de propria mamă de la etaj a murit - UPDATE
A fost deschis un dosar penal pentru tentativă la omor

Copilul în vârstă de doar 4 luni, care a fost aruncat de propria mamă de la etaj pentru a fi salvat de incendiu, a murit.

UPDATE: Conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași, a transmis detalii despre Victor, bebelușul de 4 luni, care s-a stins din cauza leziunilor grave.

„Copilul în vârstă de 4 luni a fost transferat în spitalul nostru de la clinica de pediatrie a Spitalul Sf. Maria. El a ajuns la noi într-o stare foarte gravă, critică, după două stopuri cardio-respiratorii resuscitate. A ajuns într-o stare de comă gradul 4. Din câte am înţeles el a fost victima unui incident tragic, a fost aruncat pe geam din cauza faptului că apartamentul în care locuia cu mama sa a luat foc. În urma incidentului leziunile pe care le-a prezentat au fost foarte grave, la nivel cranio cerebral. A făcut imposibilă supravieţuirea copilului. De astfel, Victor Cristofor Pâslaru a luptat până în ultima clipă a vieţii sale cu determinism care ne-a impresionat şi pe noi, echipa medicală. Pot să spun că din punct de vedere medical, colegii mei care au acordat asistenţă medicală acestui copil, au făcut ce este medical şi omeneşte posibil să-i asigure şanse de supravieţuire. Din păcate, s-a stins în cursul serii de ieri şi trebuie să vă spun că din punctul ăsta de vedere orice pierdere a unui pacient, mai ales la vârsta asta, pentru echipa medicală şi spital resprezinta o tragedie. Vreau să transmit pe această cale condoleanţe familiei şi vă asigur că ne-am străduit cât mai mult să îl ajutăm. Încă odată condoleanţe. Copilul a suferit un traumatism cranio cerebral grav. Asta este diagnosticul final, cu endem cerebral difuz, cu multiple fracturi ale oaselor craniene, mitriaza fixă bilaterală, care este un semn de gravitate neurologică. S-a intervenit în urgenţă plasându-se un captor de măsurare a presiunii intracraniene, el nu avea o leziune chirurgicală propriu zisa şi atunci a fost nevoie de această metodă terapeutică cumva pentru a putea menţine presiunea intracraniană în limite normale. Din păcate, nu s-a putut face acest lucru pentru că resursele organismului lui Victor erau depăşite”, a transmis conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Stire inițială

Vă aducem aminte că ieri, 10 ianuarie 2023, o femeie și-a aruncat copilul de la etajul 3, iar mai apoi a sărit și ea, pentru a scăpa de incendiu. Totul s-a petrecut pe aleea Decebal din municipiul Iași.

Cele două persoane au ajuns de urgență la spital, în stare gravă. Din nefericire, corpul bebelușul nu a mai rezistat.

„La data de 10.01.2024, ora 15.05, poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că într-un apartament de la etajul 3 al unui bloc din municipiul Iași se manifestă un incediu, iar o femeie și un copil din incinta imobilului s-ar fi aruncat pe geamul apartamentului.

La fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului, cele două persoane fiind preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se efectuează cercetări pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis IPJ Iași.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. A fost deschis un dosar penal pentru tentativă la omor.

Comentarii
  • Dumnezeu sa-l odihneasca!
    Ma intreb si eu: de ce l-a aruncat si nu s-a aruncat cu el in brate? Ea se zdrobea, dar copilul avea o sansa.

  • Macar mama sa nu afle, stergeti repede articolul din ziar ca daca il citeste afla.
    Ce trebuie lamurit este de ce e TENTATIVA de omor. Poate titulatura e incompleta. Ar trebui sa fie TENTATIVA de omor incununata de SUCCES ! Daca nu cumva crima de-a binelea, cu premeditare ca doar l-a invelit voluntar pe copil.
    Zice cineva mai sus ca in momente din astea poate femeia nici n-a mai gandit. Greu de acceptat asa ceva. Medic-medic, din Suceava – din Suceava (da, da, spunea un sucevean oplosit la Iasi ca ei sunt cu 30 de ani lumina in fata noastra), rezident-rezident, pai cum sa ne dam pe mana unui medic care presupus nu gandeste ? Bietul copil, a murit nevinovat, focul pus de tata (trebuie stabilit), aruncat pe geam de mama (asta e cert). Tragic. Astia doi, ambii, ar trebui decazuti din drepturile parintesti.

  • Biata mama,sa ii de-a Dumnezeu sănătate și putere.Deagul de el,prunc mic și neajutorat,Dumnezeu sa te odihnească în împărăția lui.Trist 🙁 .
    Citesc unele comentarii și mă strânge în spinare când văd cate prostii debitează unii.Sunteti dezaxati rău,oameni nebuni.Nu v-ați luat tratamentul?Este un comentator pe aici și pe la celelate articole despre aceasta tragedie,pentru care poliția ar trebui sa se autosesizeze,să îl identifice si sa il duca la un consult la psihiatru,este plecat rau omul,mie imi pare a fi un pericol public,la cate prostii fara sens debiteaza si scrie.

  • Biata mama,sa ii de-a Dumnezeu sănătate și putere.Dragul de el,prunc mic și neajutorat,Dumnezeu sa te odihnească în împărăția lui.Trist 🙁 .
    Citesc unele comentarii și mă strânge în spinare când văd cate prostii debitează unii.Sunteti dezaxati rău,oameni nebuni.Nu v-ați luat tratamentul?Este un comentator pe aici și pe la celelate articole despre aceasta tragedie,pentru care poliția ar trebui sa se autosesizeze,să îl identifice si sa il duca la un consult la psihiatru,este plecat rau omul,mie imi pare a fi un pericol public,la cate prostii fara sens debiteaza si scrie.

  • Clocoteste sangele in mine cand vad doi adulti care fac un copil si cu toate astea, nu se gandesc absolut deloc la cel mic.

    Mai stiu alte persoane in astfel de situatii: se cearta, se bat, copilul plange, neglijat, dar ei tot impreuna raman. Femeia nu pleaca de langa barbatelul ei, orice ar fi. Multe dintre ele au unde sa plece daca ar vrea, dar ele aleg barbatul in detrimentul copilului. 😡😡😡

    Oamenii NU se schimba niciodata.

  • Usere ”Evaluation” – În acele momente de panică și groază… cred ca s-a șocat biata de ea dar copilul a plătit cu deceseul neînțelegirile… dintre părinți.
    Măi, nu te înțelegi divorțează că nu se face casă cu sila… cu înjurii și bătăi.

  • Aici e crimă ! Femeia( nu poate fi numită mamă) a aruncat acel copil pe geam
    ( etajul 3). La pușcarie !

  • Si el la puscarie. Daca el era in casa de ce nu si- a salvat sotia si vopilul de la incendiu? Putea,dar nu a vrut,putea sa forteze usa ca barbat sa – si scoata sotia si copilul din foc. Cand te vezi tu femeie cu copilul neputincioasa in fata focului singura iesire este geamul sau balconul iaca nu mai judeci si sari.,probabil el nu a lasat- o sa iasa pe usa.Parere ca el a dat foc , se vede din poza ca este un marlan fara studii superioare si un betiv agresiv. Probabil are bani si cu declaratii de dragoste false a adus- o in Iasi, ce familie depravata o avea el la fel ca el. Si el a scapat nevatamat de foc, ce s- a intamplat?

Adauga un comentariu