Local

Tragedie la Iaşi. Un tânăr a fost găsit spânzurat în această după amiază – EXCLUSIV/ FOTO

Publicat: 28 oct. 2020
Ambulanță SMURD Iași

În urmă cu puţin timp s-a produs un eveniment nefericit la Iaşi. Din primele informaţii deţinute de reporterii BZI.ro, se pare că un tânăr a luat o decizie necugetată. Acesta a fost găsit spânzurat în localitatea Goruni, comuna Tomeşti.

Gabriel C., în vârstă de 25 de ani, a hotărât că nu mai are niciun motiv să trăiască și și-a pus lațul de gât.

La fața locului s-au deplasat de urgență un echipaj SMURD, un echipaj de poliție și criminaliștii.

Pentru moment nu se cunoaște motivul care l-a condus pe Gabriel să recurgă la acest gest. Persoanele care l-au găsit pe ieșean au alertat de urgență autoritățile prin numărul unic de urgență 112.

Un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani, s-a sinucis după o decepție în dragoste

Pe data de 19 august 2020, Andrei a avut nenumărate discuții cu tânăra care l-ar fi refuzat în repetate rânduri. Acesta a mers la un magazin din localitatea Cotnari și a petrecut timp alături de câțiva prieteni. Mai apoi, s-a întors la domiciliul său unde locuia cu frații și părinții săi și s-a spânzurat cu o funie de scările exterioare ale casei. Propriul său tată l-a găsit și a tăiat funia.

Incidentul nefericit s-a produs în jurul miezului nopții. Membrii familiei sale au început de urgență manevrele de resuscitare până când la locul incidentului a ajuns un echipaj medical. Cadrele medicale au încercat să-l readucă la viață, dar, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru el. A fost declarat decesul, iar polițiștii ieșeni au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate motivul care l-a condus pe tânăr să recurgă la acest gest extrem.

Câteva măsuri la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă.

„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socioeconomice precare și a conflictelor casnice.

Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic, pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, în cazul substanțelor corozive și a administrării de „antidoturi”, precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, acestea pot crește absorbția toxicelor ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii ieșeni.

Adauga un comentariu