Actualitate

Traian Băsescu, atac la Ludovic Orban: „Cum să mai cred în acest rebut politic? Nu-l crede nimeni pe acest gogoșar incompetent” – VIDEO

Publicat: 12 sept. 2020
Traian Băsescu
Președintele PMP, Eugen Tomac, demască o manipulare marca USR, în ultima zi a campaniei electorale

Traian Băsescu a lansat, sâmbătă, într-o conferință de presă, un atac la premierul Ludovic Orban, despre care spune că este un rebut politic și un ‘gogoșar incompetent’.

„Cât credeți că mai pot eu să cred în acest rebut politic care se numește Ludovic Orban, care ne-a pus într-o situțaie incredibilă. Domnul Orban ne-a anunțat că ei merg singuri cu USR. Cum să cred eu că mai vor o alianță? Ba cred că Orban va fi ultimul în care PMP să creadă. Nu-l crede nimeni pe acest gogoșar incompetent care a ajuns și premierul României. Înainte de Orban a fost doamna Dăncilă, când te uiți la bâlbâielile lui Orban, nu poți să spui decât rebutiril politice. Nuînseamnă că e rebut uman, dar politic sigur”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre Monica Anisie: „Ce performanță? Fie ea şi profesoară este în categoria de analfabeţi funcţionali”

Traian Băsescu a declarat, întrebat cum vede performanţa ministrului Educaţiei Monica Anisie şi dacă s-ar impune remanierea acesteia, că PNL a ajuns să guverneze cu oameni care îl alte Cabinete erau în linia a treia sau a patra. Candidatul PMP la Primăria Capitalei a adăugat că acum aceste persoane sunt în linia întâi. El a adăugat că ministrul Monica Anisie este în categoria analfabeţilor funcţionali din Executivul Orban, în ciuda faptul că este profesoară.

„Ce performanţă? Hai să fim serioşi. Practic PNL, ca de altfel şi PSD, aceste două partide mari, de asta este nevoie de un al treilea, de un PMP, au ajuns să guverneze cu linia a patra, a cincea dintre specialiştii pe care îi au pentru că această linie a ajuns acum linia întâi. Gândiţi-vă ce miniştrii aveau în trecut, ce miniştri au acum şi PSD şi PNL. Deci guvernează acum cu analfabeţii funcţionali care au ajuns în funcţii înalte, iar doamna Anisie, fie ea şi profesoară, este în această categorie, pentru că nu înţelege ministerul ei.

Degeaba citeşte despre educaţie, pentru că nu înţelege. Dacă ar fi înţeles primul lucru pe care l-ar fi anunţat doamna Anisie era – «ragi părinţi şi copii, având în vedere situaţia de pandemie, pentru că totuşi este necesară şi predarea faţă în faţă cu profesorul, dar am selectat ce este esenţial pentru copii, pentru viitorul lor, şi am făcut o reducere consistentă a curriculei»”, a afirmat Traian Băsescu, întrebat sâmbătă la prezentarea programului politic cum vede performanţa Monicăi Anisie şi dacă aceasta ar trebui remaniată de la conducerea Ministerului Educaţiei.

Ministrul nu a luat măsurile necesare

El a adăugat că ministrul nu a luat măsurile pentru reducerea timpului pe care un copil îl stă la şcoală, în contextul pandemiei de COVID-19 şi a dat exemplul unei şcoli din Bucureşti. Băsescu a mai precizat că acesta este motivul pentru care Comisia Europeană a evaluat sistemul de educaţie din Bucureşti ca fiind pe locul 27, din 28 de capitale analizate.

„Uitaţi-vă, program la o şcoală din Bucureşti, program de după-amiază. Acesta e un program de după-amiază care este prevăzut a se putea întinde pe 7 ore. E o şcoală din Bucureşti. Ore reduse la 50 de minute la 40 de minute, dar copilul să facă cele 7 materii. Cât de întregi putem fi la minte ca şi conducători ai Ministerul Educaţiei să lăsăm o asemenea monstruozitate să funcţioneze în sistemul de învăţământ pe timp de pandemie, când ne punem problema să reducem cât mai mult statul copiilor în şcoală, în colectivitate?

Este un posibil program pentru gimnaziu cu şapte ore. Deci pot fi şi zile cu 7 ore. De ce? Ca să ţinem catedrele la toţi cei care la testările de vară iau 2 sau 3, dar sunt buni să predea. Din cauza asta, la evaluarea sistemului de educaţie din Bucureşti, Comisia Europeană ne-a situat pe locul 27 din 28 de capitale”, a conchis Băsescu.

 

Adauga un comentariu