National

Traian Băsescu, despre proiectul ratat Cătălin Cîrstoiu: „Mai bine nu spunea public că l-am sfătuit să nu candideze”

Publicat: 26 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu despre proiectul ratat Cătălin Cîrstoiu Mai bine nu spunea public că l-am sfătuit să nu candideze
Traian Băsescu, despre proiectul ratat Cătălin Cîrstoiu: „Mai bine nu spunea public că l-am sfătuit să nu candideze”

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat vineri la Prima News proiectul eșuat Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a dezvăluit că a discutat cu medicul Cîrstoiu care a înțeles că a greșit că nu l-a ascultat.

„A înțeles că a greșit, pentru că oricât ai fi de bun medic, politica are regulile ei și dacă nu le ști cazi în capcanele politicii”, a spus Băsescu.
„Mai bine nu spunea public că l-am sfătuit să nu candideze. Realitatea este că asta este o probă a incompetenței oamenilor politici. Când ai două organizații extrem de puternice la București, și PSD, și PNL, să vii să le aduci peste noapte, din afară, să le spui: „ăsta este candidatul vostru pentru Primăria Capitalei”, păi să fii sigur că organizațiile nu se vor mobiliza. Și ca umilința organizațiilor să fie totală, liderii celor două organizații au fost puși să fie șefi de campanie. Ce v-am spus că sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni. Nu, nu pot să înțeleagă. Nu au capacitatea de a înțelege ziua de mâine. (…) Eu nu l-am văzut pe Iohannis când îi spunea lui Ciolacu să-l pună pe Cîrstoiu. I-am văzut pe cei doi, pe premier și pe Ciucă, cu Cîrstoiu spunând: ăsta e candidatu’. Eu nu l-am văzut pe Iohannis. L-ați văzut dvs? Deci ei și l-au asumat public, l-au lăudat public, l-au parfumat și au spus: dragi bucureșteni, ăsta este viitorul vostru primar! (…) A înțeles că a greșit, pentru că oricât ai fi de bun medic, politica are regulile ei și dacă nu le ști cazi în capcanele politicii”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu: „Justiția are valoare dacă e făcută la timp”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri, la Prima News, că „justiția are valoare dacă e făcută la timp”, în contextul în care Ion Iliescu a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriada și a fost audiat în cursul zilei de procurori.

„Justiția are valoare dacă e făcută la timp. Dacă vrei să faci justiție pentru fapte de acum 30 și ceva de ani nu mai e justiție, e altceva. Oricum, pentru istorie poate trebuie puse toate informațiile și astea le pot strânge doar procurorii prin autoritatea lor. Poate că e important ca niște procurori care au autoritate să colecteze informații care mai există (…) Pentru istorie e bine să fie strânse, dar pentru justiție timpul a trecut. Și este responsabilitatea domnilor procurori din Parchetul Militar faptul că nu am avut la timp finalizat un dosar al Revoluției și un dosar al Mineriadei din 90”, a spus Băsescu, la Prima News.

Adauga un comentariu