Actualitate

Traian Băsescu, despre scandalul fraudelor electorale: „E clar că ceva este în neregulă în procesul de numărare“

Publicat: 02 oct. 2020
Traian Băsescu cu mască de protecție
Traian Băsescu avertizează: ”Sistemul sanitar se află la limită. Nu sunt cadre medicale calificate”

Fostul președinte al României Traian Băsescu intervine în scandalul fraudelor electorale. Traian Băsescu consideră că acuzațiile privind erorile de numărare a voturilor de la alegerile locale sunt adevărate și vine cu soluția pentru încheierea controverselor.

„De pe televiziuni se preia în toată Europea ştirea cu suspiunile de fraudă la alegeri. E ultimul lucru de care avem nevoie acum. Aş închide controversele prin renumărare.

Pot să le înţeleg la mine, dar nu le pot înţelege la Argeş, la Călăraşi şi în multe locuri. E clar că ceva este în neregulă în procesul de numărare. Ceva este în neregulă în procesul de transfer al datelor din procesele verbale în sistemul informatic. Sunt destul de multe judeţe cu votul alterat, în sensul de introducere în sistemul AEP“, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre scandalul fraudelor electorale: „Ar trebui o structură absolut neutră sau un sistem de introducere a datelor care să fie un automatism“

Europarlamentarul PMP este de părere că ar trebui o structură absolut neutră sau un sistem de introducere a datelor care să fie un automatism.

„Probabil că acele tablete vor trebui mânuite de ofiţeri STS. Numai că nu are STS-ul atâţia ofiţeri. Ar trebui o structură absolut neutră sau un sistem de introducere a datelor care să fie un automatism”, a precizat Traian Băsescu.

Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins la limită renumărarea voturilor solicitată de PSD

Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins la limită renumărarea voturilor solicitată de PSD.

Partidul Social Democrat a solicitat renumărarea voturilor la nivelul Sectorului 1 după ce au prezentat mai multe nereguli în secțiile de votare, precum și mai  multe neconcordanțe între procesele verbale întocmite la nivelul secțiilor și cele care au apărut ulterior pe site-ul AEP (Autoritatea Electorală Permanentă).

Aseară târziu s-a luat în discuție și votat solicitarea PSD. Cu un scor de 6-5 BES al Sectorului 1 a respins solicitarea. Votul decisiv i-a aparținut procurorului care este și președintele BES Sector 1, Sprîncu Nicolae.

Reprezentanții PSD au anunțat imediat după vot că vor contesta decizia la BEM (Biroul Electoral Municipal al Muncipiului București).

BEM va judeca în cursul zilei de azi solicitările de renumărare a voturilor de la Sectorul 1 și de la Sectorul 5, dar totul în lumina noilor directive primite de la Biroul Electoral Central.

Biroul Electoral Central a emis aseară (1.10.2020) o circulară prin care au fost oprite cererile de renumărare a voturilor, inclusiv în Sectorul 5, ca replică la cererea de a da o interpretare unitară privind renumărarea voturilor făcută de Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti.

Conform documentului emis de BEC, Biroul Electoral Municipal al Bucureștiului poate decide dacă se renumără voturile în vreo secție sau în vreun sector.

Marcel Vela și reprezentanții Biroului Electoral al Circumscripției Electorale a Sectorului 1 se contrazic

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Sectorului 1 a transmis un comunicat prin care afirmă că: „Persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispozițiile art.121 alin. 22 din LEgea 115 din 2015”

De asemenea Marcel Vela a menționat alte persoane care se regăsesc în imaginile apărute în spațiul public, surprinse în noaptea de 28 spre 29 septembrie.

„Confirm că în urma analizelor și cercetărilor, cei prezenți în depozitul unde sunt buletinele de vot sunt președintele Biroului Electoral de Circumscripție Sector 1, un membru în BEC sector 1, delegat din partea partidului PPUSL, cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141 din cadrul sectorului 1, cel care se vede că ridică un sac, și 3 observatori din partea partdidelor poltice, care supraveghează procedura, cu aprobarea președintelui BEC sector 1”, a declarat Marcel Vela.

Adauga un comentariu