National

Situația fraudei de la Sectorul 1 al Capitalei rămâne incertă. Marcel Vela și reprezentanții Biroului Electoral al Circumscripției Electorale a Sectorului 1 se contrazic. Dan Barna se alătură declarațiilor în contradictoriu

Publicat: 01 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situația fraudei de la Sectorul 1 al Capitalei rămâne incertă. Marcel Vela și reprezentanții Biroului Electoral al Circumscripției Electorale a Sectorului 1 se contrazic. Dan Barna se alătură declarațiilor în contradictoriu
Imagini surprinse pe camerele de filmare

Situația fraudei electorale din Sectorul 1 al Capitalei este încă neclară. Deși, în urma declarațiilor făcute de Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Sectorului 1 și ale ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, se credea că se va clarifica situația, se pare că totul rămâne în ceață. În cele două declarații se pot observa diferențe majore cu privire la identitatea persoanelor surprinse în imagini care se aflau în depozitul cu sacii cu buletinele de vot.

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Sectorului 1 a trasnmis un comunicat prin care afirmă că: „Persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispozițiile art.121 alin. 22 din LEgea 115 din 2015”

De asemenea Marcel Vela a menționat alte persoane care se regăsesc în imaginile apărute în spațiul public, surprinse în noaptea de 28 spre 29 septembrie.

„Confirm că în urma analizelor și cercetărilor, cei prezenți în depozitul unde sunt buletinele de vot sunt președintele Biroului Electoral de Circumscripție Sector 1, un membru în BEC sector 1, delegat din partea partidului PPUSL, cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141 din cadrul sectorului 1, cel care se vede că ridică un sac, și 3 observatori din partea partdidelor poltice, care supraveghează procedura, cu aprobarea președintelui BEC sector 1”, a declarat Marcel Vela.

Nici Dan Barna nu s-a putut abține de la declarații. Acesta vine cu a treia variantă. Barna a afirmat că bărbatul care cotrobăia și căra sacii din depozitul cu buletinele de vot este șoferul fostului primar al Sectorului 1.

 „Nimeni nu a furat sacii, domnul care iese cu sacii din cameră este Dan Burcea, șoferul dlui Tudorache, a ieșit cu sacii în mână la dispoziția președintelui de secție”, a explicat Barna.

Aceste afirmații nu fac decât să demonstreze modul în care reprezentanți ar unor autorități ale statului sau oameni politici pun la îndoială inteligența cetățenilor. Minciuna atinge cote inimaginabile.

Adauga un comentariu