National

Traian Băsescu, mesaj adresat Guvernului: „Măi Ludovice, măi hoţilor, şi din moartea românilor vreţi să faceţi bani?!”

Publicat: 07 sept. 2020
ALT=«Traian Basescu, fostul președinte al României»
Traian Basescu, fostul președinte al României

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că Romarm nu a mai produs măşti de protecţie, aşa cum anunţa ministrul Economiei, Virgil Popescu, întrucât „maşinile care fabricau măşti s-au stricat” şi „trebuiau făcute importuri cu prieteni contra şpagă”. „Măi Ludovice, măi hoţilor, şi din moartea românilor vreţi să faceţi bani?!”, adaugă el.

Traian Băsescu aminteşte, într-o postare pe Facebook intitulată „Bani şi din moarte…”, despre declaraţii ale ministrului Economiei, Virgil Popescu, făcute în 29 martie 2020: „Astăzi a început producţia primelor măşti în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor şi testul de producţie. În scurt timp vor produce 150.000 de măşti pe zi – peste 4 milioane de măşti lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăţi pe zi, respectiv 15.000.000 de măşti lunar”.

Fostul preşedinte spune însă că Romarm nu a mai produs acele măşti.

„Şi când colo, ce să vezi? Romarm nu a mai produs nimic. Maşinile care fabricau măşti s-au stricat. Nu există în lume inginer care să repare nişte maşini de cusut. Trebuiau făcute importuri cu prieteni contra şpagă. Măi Ludovice, măi hoţilor şi din moartea românilor vreţi să faceţi bani?!”, adaugă Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre pandemie: ”Nu ne prea mai putem apăra de acest Guvern ajuns la stadiul de a încurca ţara în loc de a o descurca”

Traian Băsescu, despre pandemie: ”Nu ne prea mai putem apăra de acest Guvern ajuns la stadiul de a încurca ţara în loc de a o descurca”. Duminică seara, Traian Băsescu a vorbit despre modul în care oamenii din Guvern au procedat cu situația pandemiei în România. De asemenea, fostul președinte a adus în discuție faptul că oamenii ar trebui să nu se mai bazeze pe nimeni și să se apere singuri de riscul infectării cu noul coronavirus.

„Mulți dintre vorbitorii de la început nu citiseră, nu se informaseră dar vorbeau. Era de ajuns să citești să vezi ce e în China. Că nu e guturai, că nu moare virusul de la călduri. Am avut parte de diletanți ce nu au înțeles responsabilitatea funcţiilor.

Una e când ieși și spui în cor bătând câmpii ca nu e niciun pericol iar acum vrei să îi bagi pe români în case. E greu să mai fii credibil acum după debutul avut”, a spus Băsescu referitor la guvernanți.

Traian Băsescu, despre pandemie: ”Nu ne prea mai putem apăra de acest Guvern ajuns la stadiul de a încurca ţara în loc de a o descurca”

Traian Băsescu oferă sfaturi despre cum să se proteje lumea de infecția cu virusul COVID-19. Acesta spune că nu mai acordă atenție despre ce spun conducătorii acestei țări legat de pandemie

„Ce fac eu. Nu mai dau niciun fel de atenție la ce spun cei de la guvern și preşidenţie despre aceasta pandemie. Eu și familia mea considerăm că suntem singurii care ne putem proteja de aceasta boală.

Cât mai puține ieșiri, igiena consistenta plus substanțe de dat pe mâini oricând e cazul…”, spune Băsescu.

Să ia romanii lucrurile pe cont propriu, pentru ca în baza recomandărilor de la televizor nu putem știi niciodată. Nu vedeți că schimbă discursul tot timpul?

Nu ne prea mai putem apăra de acest Guvern ajuns la stadiul de a încurca ţara în loc de a o descurca”, a explicat fostul preşedinte.

Adauga un comentariu