National

Traian Ogâgău, validat pentru un nou mandat de primar în Sângeorz

Publicat: 16 oct. 2020
Traian Ogâgău la birou
Traian Ogâgău a fost validat pentru un nou mandat de primar în Sângeorz

Traian Ogâgău a fost validat pentru un nou mandat de primar în Sângeorz de Judecătoria Năsăud. Traian Ogâgău a câștigat alegerile din 27 septembrie. Acesta fusese revocat din funcția de primar miercuri, 14 octombrie, din cauza condamnării definitive într-un dosar penal.

Judecătoria Năsăud îl condamnase în primă instanță pe Traian Ogâgău la un an de închisoare cu suspendare, pedeapsă care, rămasă definitivă, a dus la încetarea înainte de termen a mandatului său de primar.

„Validat pentru noul mandat! Mare victorie dragii mei sângeorzeni! Ce m-aș fi făcut fără sprijinul dumneavoastră?! Mulțumesc bunului Dumnezeu și tuturor sângeorzenilor pentru susținere și implicare! Rugăciunile voastre au fost ascultate! Am avut și am încredere în justiție!”, a scris Traian Ogâgău pe pagina sa de Facebook.

Validat de judecătoria care inițial îl condamnase

Judecătoria Năsăud a validat joi noul mandat de primar câștigat de Traian Ogâgău pe 27 septembrie și a respins cererile de invalidare formulate de viceprimarul Virgil Dumitru şi de PSD Bistriţa-Năsăud. Decizia instanței poate fi atacată în termen de două zile, potrivit Bistrițeanul.

Traian Ogâgău a fost revocat din funcția de primar miercuri, 14 octombrie, în urma condamnării definitive într-un dosar penal. Revocarea a venit în ultimele zile din vechiul mandat de primar și, după doar o zi de „suspendare”, el a fost validat pentru noul mandat de primar, obținut după victoria în alegerile din 27 septembrie.

Condamnat pe final de mandat

Prefectul Stelian Dolha a primit miercuri, 14 octombrie, referatul de la secretarul Primăriei Sângeorz-Băi, privind condamnarea definitivă a primarului și a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar, conform Codului Administrativ, ceea ce anulează practic un mandat care oricum expiră peste câteva zile.

Primarul a filmat cum îşi umileşte propria fiică

Primarul PNL din Sângeorz-Băi filmează clipele în care acesta îşi umileşte propria fiică. Traian Ogâgău şi-a dezbrăcat fiica şi a pus-o să stea în genunchi, cu mâinile ridicate deasupra capului. Întreaga întâmplare a durat minute în şir, timp în care fetiţa plângea şi implora să se oprească. Tatăl nu s-a lăsat şi a pus-o pe fetiţa să repete o frază minute în șir:

„Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun” sau „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”, sunt câteva dintre propozițiile pe care bărbatul o pune pe fetiță să le repete.

A fost votat de oameni în ciuda scandalului creat

Primarul s-a apărat spunând că nimeni nu are dreptul să-i spună cum să-și educe copiii. Poliția s-a autosesizat și a fost deschis un dosar penal.

„În urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud de către polițiști, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud, citată de publicația locală.

În ciuda scandalului stârnit, care a atras inclusiv intervenția premierului Ludovic Orban și excluderea lui Traian Ogâgău din PNL, acesta a câștigat un nou mandat de primar.

Am învins, dragii mei sângeorzeni”, a scris Ogâgău pe Facebook în noaptea alegerilor.

El a postat pe Facebook un clip video în care apare alături de susținători, cu muzică și focuri de artificii.

Adauga un comentariu